Vad är en Cougar?

A Cougar, eller Puma concolor , är en typ av vildkatt som en gång bodde i Amerika. Den har ett antal regionala vanliga namn, inklusive Puma och puma, och det anses att den största av de små katter. Trots den enorma storleken på Cougar, klassificeras som en liten katt, eftersom den kan inte ryta, som särskiljer den från stora kattdjur som lejon och tigrar. Majestätiska och graciösa djur jagades nästan till utrotning i det tjugonde århundradet, utan koncentrerade insatser naturvårdare har hållit arter vid liv. En vuxen hane Cougar kan nå en vikt på 220 pounds (100 kg), och har en mycket muskulös kropp med en lång svans som används för balans. Pälsen på en cougar varierar i färg från rödbrun till buff, och katterna också ha mörka ansiktet markeringar. De är kända för att vara extremt hemlighetsfull och ensamma djur, och det är mycket ovanligt att en Cougar i naturen, eftersom de föredrar att avlägsna vildmarksområden.

kosten för en cougar innehåller stora däggdjur som rådjur, tillsammans med mindre djur och insekter. Katterna typiskt cache sina döda, vilket innebär att de sticker det så att de kan återvända senare. Ekologiskt, spelar Cougar en viktig roll, eftersom den behåller bytet befolkningen små och friska. Cougars typiskt peka ut skadade eller äldre djur för jakt, medan friska unga djur att reproducera. I områden där Cougars jagades kraftigt, en explosion i bytet befolkningen ledde orsakar miljöproblem. Eftersom Cougars är ensamlevande och kräver ett brett spektrum, har de drabbade samman med människor. Påskynda utvecklingen av vildmarksområden har lett till allvarliga påtryckningar på Cougars, eftersom de finner sin naturliga livsmiljö sakta tas över av människor. Som ett resultat cougars ibland angripa tamdjur eller människor för mat. Detta resulterar i en konflikt, och ofta slutade med döden för den Cougar tills uttrycktes farhågor om jakt djuren till utrotning. Detta hade redan hänt i nordöst, där Cougars blev mycket ovanligt efter en kampanj för att utrota dem. I väst, till program genomföra åtgärder såsom fångst och omlokaliseringar uppstod, så att Cougar inte skulle försvinna helt från det amerikanska landskapet.

Det finns många underarter av Cougar, men det exakta antalet är föremål för diskussion, eftersom många så kallade underarter är för genetiskt lika för att kunna skiljas åt. Katterna finns i västra USA och delar av Sydamerika i vilt tillstånd och i fångenskap. Växande medvetenhet om värdet av den Cougar har lett till inrättandet av vildmarksområden för Cougar, och katterna tycks göra comeback.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.