Vad är en Bantam?

Bantams är kycklingar som är kända för sin ovanligt små, ofta omkring en femtedel av en vanlig kyckling. I vissa fall är bantams selektivt utvunnet ur standard kyckling raser, så att de kunde anses miniatyr versioner av större raser. I andra fall bantams har inga stora ras motsvarighet, så att de anses vara "sann bantams. " True bantams är mycket skiftande och de är uppskattad som husdjur, prydnadsväxter kycklingar, och naturligtvis för deras ägg och kött.

dvärghöns kommer från den lilla, tappra kycklingar tog över Sydostasien. När seglarna började reser i den här regionen, tog ofta upp lokalt producerad kyckling ha levande höns på däck för färska ägg, och de snabbt blev förtjust i dessa kycklingar, som de kallade "Bantams" efter en stad i Indonesien. Än idag Bantam kycklingar är kända för sina jämnmod och förmåga att hantera en rad olika omständigheter, som skulle ha varit bra på ett skepp, och kycklingarna är också mycket uttrycksfulla, intelligenta, nyfikna varelser, som otvivelaktigt har lämnat vissa underhållning långa sjötrafik. Förutom att det är i allmänhet små, är bantams känd för att vara mycket fet och självsäkra. Bantam Roosters tenderar särskilt fjäderben runt så trodde de är full storlek, vilket kan vara en ganska komisk syn, och i många regioner i världen "Bantam" eller "banty" används som en slang term för att beskriva någon med en uppblåst, aggressiv ego. Bantams är också utmärkta grubblare, faktum är dvärghöns höns så fast besluten att sitta på äggen som de var vana bekant att grubbla ägg från utrotningshotade Takahe Nya Zeeland när dessa ägg har genomförts i en avlägsen dal av backpackers. är dessa kycklingar ofta mycket färgstark och festligt, med tupparna med berömda långa, välvda svansar. Bantams kan vara svart, brun, guld, grönt, vitt, och allt däremellan, med många dvärghöns raser har färgglada kontrasterande fjäderdräkt. Fjäderdräkten av bantams kan variera kraftigt, från den bisarra utseende Bantam Frizzled Cochin, som ser ut som den har rest genom en vindtunnel till de strejkande Seabright Bantam, med vita eller gyllene fjäderdräkt inramad med svart. Många bantams har befjädrade fötter, liksom den fantastiska holländska Booted Bantam, och Cochin dvärghöns raser är kända för att ha mycket fluffiga fjäderdräkt vilket gör att de ser större än de är.

Några dvärghöns raser har några mycket unika egenskaper. Silkies, till exempel från en större asiatisk ras, har fjädrar som liknar ner, är mycket mjuk och fluffig. Silkies är också anmärkningsvärd för att ha svart hud, oavsett om färgen på deras fjäderdräkt. Den japanska Bantam har tydligt vinklade vingar, medan den nederländska Bantam är det minsta av de Bantam raser, vilket gör det minsta kyckling rasen av alla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.