Vad är en Anole?

En anole är en ödla som är hemma i delar av Västindien och södra USA. Det finns minst 200 arter av anole. Den enda art som lever vilt i USA är den gröna anole.

Den anole ibland förväxlas med en kameleont. Carolina anole, eller Anolis carolinensis , ändrar färg, men är inte en kameleont och ändrar endast från grönt till brunt. Miljön, temperatur och mängden mörker eller dagsljus alla påverkar huruvida de anole kommer att vara grönt eller brunt, men stress är också en faktor. är Anoles sägs vara mycket känsliga för stress och anoles upplever stress kan vara brun i färgen för det mesta, utom när inget ljus på natten, och /eller visa letargi. Vissa arter av anoles inte ändra olika färger, men bara nyanser av samma färg som den kubanska bruna anole som alltid håller en nyans av brunt.

Anoles är trädlevande vilket innebär att de vill vara i lummiga områden . Ibland kan hittas på filialer eller klippväggar. Anoles äta många typer av små insekter, med undantag för vissa typer av skalbaggar.

Den anole ödla har en intressant fan-liknande bihang på strupen kallas dagg varv. Du kan inte riktigt se daggen knä inte anole väljer att visa det t. ex. under parningsritualer eller när de försvarar sitt territorium. Den visade dagg varv kan vara mycket färgstarkt såsom rött med gula prickar.

Även anoles skiljer sig från kameleonter, båda har ögon som inte nödvändigtvis måste flytta ihop. Liksom andra reptiler, tar de anole sin hud. Anoles kan också äta sitt skjul hud.

Det anole har möjlighet att försvara sig genom att avsätta sin svans för att avleda deras predatorer medan de kör på säkerhet. Annan svans växer ut igen, men vanligtvis ser märkbart annorlunda och är mindre funktionell att den ursprungliga svans. Anoles också skydda sig genom att bita. Deras bett är inte giftig, men kan vara ganska smärtsamt. Anoles vanligtvis inte aggressiva, om inte provoceras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.