Vad är en Ankus?

Ibland kallas en elefant egga är ankus ett enkelt verktyg som utnyttjar i utbildning och hantera elefanter. Kroppen av ankus kännetecknas av en krok som vi vanligtvis av brons eller stål. En två till tre fot handtaget är fäst på kroken, vilket gör att tränare att använda sig av ankus i hanteringen av elefanten fortfarande ligger på en bekväm räckvidd.

Även om den exakta ursprung ankus diskuteras, kan verktyget spåras tillbaka till början av den hinduiska tron. Den ankus eller bullhook är en del av Astamangala av hinduismen, som är en uppsättning av åtta lyckobringande objekt som anses vara väsentliga. Bilder av ankus är också ofta förknippat med ett antal av de gudar inom religionen, med Ganesha är ett exempel.

En ankus kan vara en mycket enkel konstruktion, där ingenting annat än en vanlig metall krok och ett handtag som kan vara tillverkad av metall, elfenben eller trä. Dock inte alla versioner av elefanten kroken är strikt utilitaristisk. Många exempel på ankus är ganska utsmyckade, särskilt de som används vid religiösa ceremonier och processioner. De kan JUVELBESATT belagda med guld eller silver, och även graverade med delar av helig text.

Moderna versioner av ankus kan även byggas med syntetiska och naturliga produkter. Glasfiber versioner av ankus ger ett lätt alternativ till den tyngre stål eller modeller brons, och ändå lyckas behålla en stor styrka. Generellt är plast versioner av ankus användas endast för praktisk utbildning, och används inte i offentliga framträdanden eller i religiösa ceremonier.

Förutom att användas i religiösa processioner, det ankus är också ofta används i karnevalen branschen som utbildnings-och ledningsverktyg med elefanter. Precis som med de modeller som används i religiösa ceremonier och evenemang, mer utsmyckade versioner av ankus ofta används av elefant tränare under själva cirkusföreställningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.