Vad är Valrossar?

Valrossar är stora tusked Pinnipedia (relaterad till sälar) som bor i norr, på gränsen till Ishavet. Den enda levande medlemmarna i Odobenidae familjen och Odobenus släktet, är det vetenskapliga artnamnet för valrossar O. rosmarus . Det finns tre geografiskt isolerade underarter, Atlanten Walrus ( O. rosmarus rosmarus ), som lever i Atlanten, Stilla havet Walrus ( O. rosmarus divergens ), som lever i Stilla havet, och Laptev Walrus ( O. rosmarus laptevi ), som bor i Laptevhavet strax norr om Sibirien. Dessa underart tros ha delad mellan 500. 000 och 785. 000 år sedan. The Walrus är en minnesvärd djur, med stora vita betar enorma bulk, och morrhår (vibrissa) för att hjälpa landet ur stöta huvudet mot havsbotten när det vallfoder för mat. Kvinna valrossar kan väga upp till £ 4. 400 (1. 996 kg), men vanligtvis genomsnitt ca 2000 lbs (889 kg), och mäta 11-11? ft (3. 3-3. 45 m) i längd i genomsnitt. De betar ensam kan mäta 3. 2 fot (1 m) lång. Honorna är ungefär två tredjedelar av storleken av männen och Stillahavsområdet underarterna är ca 10% större än den atlantiska underarten. Det finns omkring 200. 000 Pacific valrossar, 20. 000 Atlanten valrossar och 10. 000 Laptev valrossar. De samlas i stora kolonier, ibland numrering tiotusentals individer. Valrossar är opportunistiska matare, söker föda på havsbotten för rör maskar, mjuka koraller, räkor, krabbor, manteldjur och sjögurkor. Deras favoritmat är bottenlevande musslor blötdjur, som de utdrag ur sina skal med oerhörd sugeffekt, utmärkande för sin biologiska familj. är The betar av valrossar som används för olika ändamål: att slåss, dominans displayer, peta hål i isen, och hala sig upp ur vattnet och på isen. Det brukade kunna tro att betar användes för att röra upp havsbotten och hitta föda, men närmare studier har visat att den främre delen av nosen verkligen används för detta ändamål. Valross betar har historiskt haft stort värde i handeln med elfenben, vilket ledde till tjuvjakt och utnyttjande av denna art. På senare tid har detta dock jakten varit hårt reglerad, och två underarter av valrossar är klassade som "minst oro" av Internationella unionen för skydd av natur och naturresurser, med den tredje underarten listad som "bristfälligt".

Valrossar har bara två naturliga predatorer-isbjörnar och späckhuggare. De är dock inte en framträdande del av antingen kost, och dödade en aggressiv valross kan vara en enorm krångel för någon art.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.