Vad är Swallows?

Swallows är en stor familj med tättingar i familjen Hirundiniae. De är kanske mest känd för sina säsongsarbetare massflyktsituationer, som omfattar värderingar för fåglar som ofta reser mellan kontinenterna. Swallows finns över hela världen, och många kulturer har specifika myter och legender som hänför sig till svalorna. Många samhällen, till exempel, se svalor som lycka, och att förstöra deras bon ses som otur, särskilt för jordbrukare med djur.

Termen "Tättingar" används för att omfatta en stor order av fåglar. Tättingar är otroligt olika, kommer i en mängd storlekar, former och färger. Många kallar tättingar "sångfåglar" även om inte alla tättingar sjunga. De är kanske mera känd som sittande fåglar, "eftersom de har speciella anpassningar som tillåter dem att abborre, inklusive en unik bakåt-vänd tå som hjälper dem gripande grenar. En typisk svälja har ett strömlinjeformat, muskulös kropp som är byggd för att flyga, med mörka fjäderdräkt som får märkas med iriserande accenter. Dessa fåglar klassiskt har spetsiga vingar och stavar eller kluvna svansar som skapar en mycket distinkt silhuett i luften när de flyger. Swallows är också känt för sina stora munnar, för att hjälpa dem att snabbt och effektivt fånga insekter medan i flykten. Baby sväljer tenderar att överskuggas av deras munnar när de öppnar dem och skapa en mycket komisk utseende.

Många är bekanta med barn eller sväljer klippa, som gillar att bygga sina bon i takfot och takbjälkar av mänskliga konstruktioner . Swallows också kan bo i träd, och i samtliga fall bygger de bon lera som är extremt starka och välisolerad. Föräldrarna samarbetar vanligtvis att höja sin hungriga unga, och fåglarna är monogama, upprättande avel områden som de återvänder till gång på gång.

Det finns minst 100 kända arter svälja, vilket gör dessa fåglar ganska varierande. Beroende på art, en svala kan producera en mängd olika vocalizations, alltifrån cheeps och peeps till verklig fågelsång. Kvinna svalorna sjunger ofta att locka kompisar under våren. Många visa svalor som tecken på säsongsmässiga förändringar, eftersom de återvänder till nordliga nejder att para sig och öka sina ungar under våren och flyger söderut på hösten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.