Vad är Poppies?

Poppies är höga plantor med prålig, dekorativa blommor i Papaver släkte, tillsammans med flera tillhörande släkten, och de kan hittas växer på nästan alla kontinenter på jorden. Den mest kända olika vallmo är förmodligen Papaver somniferum , vallmo. Den slående blommor annan vallmo arter används i många trädgårdar att lägga stänk av rika färger, även om blomningstiden är kort, och växterna kan se något weedy efter blommorna har bleknat bort. Som en allmän regel, vallmo växa en till en stam, och stjälkar kan bli ganska långa, stående långt upp över gröna FÖRGRENAD blad. Blommorna har fyra kronblad, som ofta visas skrynklig, och när kronbladen droppe bort, vallmo form hängande seedpods. Baljorna, stjälkar och blad kommer utstrålar en mjölkig vit substans som kallas latex om de klipps, i händelse av opiumvallmo, är latex från fröhus råmaterialet för opium. Andra vallmo tycks inte ha narkotiska egenskaper, även om många är milt giftiga. har opiumvallmo har odlats i Asien i århundraden, och ämnet antogs allmänt i Europa när det upptäcktes. Opium och dess derivat, förutom att vara sinne ändra ämnen, är också mycket användbar för smärtlindring. De flesta moderna sjukhus använder syntetiska opiater, snarare än derivat av opiumvallmo, dock.

Bland de dekorativa vallmo, två populära sorter Island vallmor, hemma i Island och norra Europa, och orientalisk vallmo. Island vallmon är i Papaver släkte, och ser anmärkningsvärt liknar opiumvallmo, trots deras olika färger omfatta orange och vit förutom klassiska röda. Orientalisk vallmo likna också opiumvallmo, med rika röda kronblad som har mörkt purpur till svart baser. Det finns tre andra släkten som klassificeras som vallmo: Meconopsis, Matilija, och Eschscholzia . Kalifornien invånare känner Eschscholzia , som är släktet California Poppy finns i. En rad andra vallmo arter klassificeras i denna genus och de brukar klara sig bra i Medelhavet klimat, om de inte inte tål frost bra.

Så länge jorden avlopp väl, Eschscholzia arter trivs i mager jord och torrt väder. Matilija är ett släkte unikt för Latinamerika, med endast två arter, som båda i form av små buskar. Dessa vallmor också göra bra i dåliga förhållanden, och har stora vita blommor. Meconopsis innehåller vallmo som växer låg på marken och dör efter blomningen och sådd, såsom Himalaya och walesiska vallmo.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.