Vad är Paso?

Paso är en unik häst gång ut av Paso Fino och, i mindre utsträckning, den peruanska Paso Horse. Detta särskiljande gång är extremt smidig och mycket energisnål, vilket gör den idealisk för långa dagars ridning. Det är också helt naturligt, många Paso Finos visa denna gång inom några timmar efter födseln, och det är mycket enkelt att utveckla och förfina de Paso för specifika ändamål, som att visa och ranch arbete. är dessa hästar härstammar från djur som förs till den nya världen av spanjorerna. Tiden genererade selektiv avel en liten, mycket muskulös, mycket raffinerat häst lämplig för ranch arbete hela Central-och Sydamerika. Den Paso gång tycks ha uppstått mer eller mindre naturligt, men det kändes igen snabbt som en önskvärd egenskap och aktivt odlade av uppfödare och ryttare.

Denna gång är någonstans mellan en promenad och en galopp i hastighet, och Den består av en fyra beat lateral gång mycket lik den takt. Däremot har Paso en extremt regelbundna 1-2-3-4 rytm, och det är också mycket smidig, det gör man inte få det rotera samband med pacing. Paso Finos tål de Paso under en längre tid utan att vila, vilket gjorde det perfekt för människor inspektion stora rancher och andra anläggningar mark historiskt. Det finns två former av Paso. Den Paso Corto är en version som liknar trav i fart, medan Paso Largo är snabbare, nästan som en galopp. Mot Paso Largo, utvidgar hästen benen mycket mer för att täcka mer mark, medan hästen är mer kompakt och samlas i Paso Corto. I en särskild tredje version, Classic Fino eller Fino Fino, steg hästen mycket snabbt, men tar bara små steg, så det rör sig i skritt. Denna gång är oftast bara används i visa, eftersom det stammar hästen, men det är en ganska märklig syn, när hästen nästan verkar vara dans.

Några Pasos utveckla trocha , en diagonal variant på Paso. Detta är ofta avskräckta, utom i delar av Colombia, för även om naturlig, är det inte lika önskvärt eftersom Paso. Vissa hästar utvecklar en diagonal version av gång när de är stressade eller trötta, så det kan vara ett tecken på att en häst är överarbetad eller plocka upp dåliga vanor.

Paso Finos används ofta i spåret ridning, eftersom de är mycket bekväma att rida och de har en hel del uthållighet. Endurance Riders också ibland rida Pasos att dra nytta av dessa egenskaper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.