Vad är Livestock?

Ordet "djur" är en övergripande term som används för domesticerade djur som fötts upp i ett jordbruksområde miljö, med avsikten att tillhandahålla livsmedel, textil, arbete, eller gödsel till sina ägare. Vanliga exempel på djur som hästar, grisar, getter, kor, får och fjäderfä, även om flera andra halvvilda djur inklusive ren, jakar, kameler och EMU skulle också kunna övervägas boskap. Människor har levt sida vid sida med boskap i århundraden, och uppkomsten av jordbruk och boskap sannolikt bidragit till en genomgripande förändring av mänsklig kultur. kan Ordet anses ha flera betydelser, beroende på tolkning. Boskap ibland kallat "lager" i stenografi, vilket speglar uppfattningen att djur är egendom förutom levande varelser. Boskap är både levande bestånd eller lager, och beståndet eller basis av livet för jordbrukare och de människor som är beroende av dem. Uppfödning av boskap är en viktig del av livet för människor över hela världen.

Rent domesticerade djur som kor och hästar är radikalt annorlunda än sina vilda motsvarigheter. I vissa fall, den vilda förfäder hos domesticerade djur faktiskt är utdöda, eftersom människor har fötts upp selektivt domesticerade versioner så länge. Domesticerade djur skulle förmodligen ha svårt att överleva i det vilda, eftersom det har fötts att vara mindre och mer foglig än ett vilt djur skulle vara. Halvvilda djur som används som boskap, såsom kaniner, har blomstrande vilda populationer förutom inhemska. Den används för djur är otaliga. Den mest uppenbara är mat, i form av kött, mjölk och äggprodukter. Få avelsdjur är dock upp enbart för maten, de mest noterbara undantaget är grisen, vilket främst är en av livsmedelsproducerande djur. Flesta djur bidrar också något annat till gården. Får, till exempel, har tjocka ull rockar som årligen klippt för att göra textilier, och kor kan ge fysiskt arbete som dragare förutom att vara en källa till föda. Alla djur ger också rikliga mängder gödsel, i form av avföring, vilket hjälper i gårdens trädgård.

är några avelsdjur också hålls som husdjur, och njut av ett utmärkt läge i det mänskliga samhället. Hästar, till exempel, är allmänt ridit och används som arbetar djur, och i många kulturer de har en ställning som närmar sig det heliga, medan andra inte har några problem att äta sina hästar. I områden där levnadsförhållandena är svåra, till exempel Tibet, ett enda djur djur gillar jak kan tillhandahålla merparten av mat, skydd och sällskap, därför att djuren värderas högt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.