Vad är Ice Plant?

Ice planta ( Carpobrotus edulis ) är en suckulent hemma i Sydafrika, men vanlig i Chaparral livsmiljöer runt om i världen. Även om det har odlats en gång i Kalifornien, Australien, Medelhavet och liknande områden som en dekorativ växt, har det blivit en invasiva arter och ett hot mot den inhemska växtligheten. Ice växt är härdig och snabbt att reproducera, lätt växa till en tjock marktäckande att drosslar ut andra växter och utarmar jorden näringsämnen. Det enda tillförlitliga sättet att kontrollera isen anläggning är att utrota det fysiskt.

Ice anläggningen är attraktiv, med köttiga gröna blad täckt av små fibrer, vilket får dem att gnistra som is i solen. Den också dragen ljust gult, rosa eller vita blommor och ätbara sorter som görs i jam i Sydafrika. Bladen ibland röda eller gula. Ice planta infördes först till Kalifornien i början 20th century, när det användes för att stabilisera marken längs järnvägsspåren. Det blev också en populär trädgårdsväxt, och vissa fortsätter att växa det för dekorativa ändamål idag.

Trots skönhet isen växt har det blivit en ekologisk olägenheter i Kalifornien och andra områden där det inte är inhemska. Ice Anläggningen har spritt längs Kaliforniens motorvägar till skada för många inhemska arter. Ice planta dominerar de områden där det växer, vilket resulterar i mycket låg biologisk mångfald och att andra arter av de resurser de behöver för att växa, såsom jord och rymd. Ice växter reproducera både genom frukt, som produceras året runt, och genom segmentering, vilket innebär att någon kan skjuta förankring. Ett enda skott på isen växt kan växa en meter (cirka en meter) i ett år. är en kemisk ogräsmedel som används i Kalifornien för att kontrollera isen växt, men det är inte helt effektiva. Helt ta bort växterna, är tillsammans med sina rotsystem, det bästa sättet att skattskyldighet is växt från ett område, men det är arbete intensiva och tidskrävande. Efter alla delar av anläggningen tas bort, måste marken vara mulched att förhindra återkolonisering.

Även isen anläggning är en invaderande arter, krävs det mycket speciella betingelser att växa och kommer inte expandera utanför Chaparral områden. Det brukar inte växa över förhöjningar av 500 fot (150 meter) och tål inte frost.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.