Vad är Furkids?

Är husdjur folk också? Denna fråga driver en av de definitioner av begreppet furkids. Furkids är i grunden djur-oftast katter och oftast hundar, som behandlas mycket som människor. Visst domesticerade husdjur och människor har omfattande, historiskt verifierbara nära obligationer. Den som har förlorat ett husdjur kan intyga att den smärta och sorg kände vid ett sådant tillfälle. Husdjur som blir furkids dock inte bara behandlas som djur, men tenderar att ha alla fördelar (eller möjligen faror) av de mänskliga saker också.

Under de senaste åren, kanske du har noterat de många kändisar som uppträder offentligt med sällskapsdjur, som vanligtvis klädd i nior med speciella kläder och ofta mycket dyrt halsband. Dessa furkids ockuperar en plats som inte är traditionell för husdjur med åtföljande ägare till röda mattan händelser eller bara runt i stan till alla de platser ägare går. Ibland behöver barnen inte ens få denna typ av särbehandling.

Många saker som husdjursägare skulle göra för sin furkids såsom lavishing dem med presenter, leksaker, dyra sängar och kläder är inte direkt skadligt, förutsatt att sådana saker sällskapsdjur säkra. En del människor dra slutsatsen om att uppmärksamhet ägnas furkids, särskilt saker som manikyr för hundar eller extra rosetter för katter är egentligen inte nödvändigt. De utgör statister husdjur egentligen inte behöver, och somliga hävdar finansiella excesser spenderas på husdjur skulle vara bättre betjänt nytta välgörenhetsorganisationer som hjälper spara mindre brydde sig om djur, eller att tjäna behövande barn.

Vissa hävdar att skapa furkids i stället för att bara äga ett husdjur innebär felaktiga prioriteringar om världen. Andra dock mot att de älskar sina husdjur och verkligen hitta dem nödvändiga. De flesta platser är fortfarande "fria länder" där människor har rätt att välja hur de vill spendera sina pengar. där husdjur förvandlas till furkids kan vara problematiskt för de flesta djur, är när de får vad de borde inte ha eller är så bortskämd de blir beteendeproblem. Tv-program som ägnas åt vidareutbildning hundar funktionen ofta denna fråga. Personer som visar djur som barn kanske vill bli älskad av dessa djur, och inte vill ses hård eller menar. Tyvärr djurs beteende är annorlunda än mänskligt beteende, och ständigt caving till en söt valp krav kan övertyga valpen att det är ansvarig för huset. Detta kan vara till nackdel när valpen växer upp och fortfarande vill styra hushållet och dess ägare.

Andra fel av hänge sig åt sina husdjur för mycket, som i frågan om att ge behandlar. Överviktiga djur brukar leva kortare liv och har större medicinska problem när de blir äldre. Gå till hundens verkliga behov, såsom tillräckligt med mat och motion kan skapa ett lyckligare och friskare hund än en som alltid får en godbit när den tigger.

När det gäller kläder, sängar och lust halsband, dessa sannolikt inte kommer att skada husdjur. Den största risken för dessa djur är att skapa husdjur med beteende problem som går från att vara någons älskade barn att sitta i skyddsrum eftersom de inte längre kan kontrolleras. Veterinärer tyder sällskapsdjur föräldrar furkids förstå att djur kan vara mycket underbar, inspirerande starka känslomässiga kopplingar, men måste förstås som djur och behandlas därefter. I slutändan kan detta gynna både husdjur och deras föräldrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.