Vad är Fireflies?

Eldflugor, även känd som blixten buggar, egentligen inte är medlemmar av familjen fly. De är verkligen skalbaggar, och endast har förmågan att flyga under sin mycket korta vuxna fas. Som en allmän regel, verkliga medlemmar av flyger familjen har tvådelade namn, medan andra flygande insekter har ett ord namn. House flugor och tsetseflugor faktiskt flugor, medan eldflugor och trollsländor är det inte. Det är en distinktion bara en entomolog kunde älska.

Fireflies börja sin livscykel som befruktade ägg implanteras i fuktig jord. Efter tre veckor, omogen larverna utvecklas och främst bli att äta maskiner. Unga eldflugor fånga små bytesdjur, som sniglar, maskar och kvalster och injicera dem med en kraftfull syrlig juice, ungefär som spindlar. Omogna larverna kommer sedan suga ut den upplösta vävnad. Eldflugor kvar i denna omogna larvstadiet för ett eller två år, att bygga upp "lerhus" för att skydda sig själva när de växer till puppa och så småningom till vuxen eldflugor vi ser under sommarmånaderna.

Vuxen Fireflies sig ur den puppa steget fullt bildas. För de kommande tre veckorna eller så, deras enda uppdrag är att äta, sova och göra mer Fireflies. Kunna utföra sitt uppdrag parning, är eldflugor utrustade med speciella kemikalier som skapar ett kallt ljus, som kallas Mareld . En kemikalie som kallas Luciferin , som man kan tänka på som loggen för en brand. Annan kemisk, luciferase , är ett enzym som fungerar som katalysator för luminescence. Du kan betrakta detta som tändvätska hälls på loggen. Slutligen, en så kallad kemisk adenosintrifosfat (ATP) antänder Luciferin-luciferase kombination i en kontrollerad sken inne i eldflugor "gul-gröna bakkroppen. Det finns ett syfte för alla dessa eldflugor blinkande under den tidiga kvällen timmar. Kvinna eldflugor, som i allmänhet Wingless, kvar på marken och titta på vissa blinkande mönster från sina manliga motsvarigheter. Detta hjälper eldflugor identifiera medlemmar av deras egen sort. När en matchning har hittats, den manliga eldflugor marken i närheten av honorna och fullborda parningen ritual. Honan eldflugor deponera sina befruktade ägg i marken och hela livscykel börjar på nytt. Vuxna eldflugor sällan live förbi slutet av sommaren. För vuxna eldflugor inte bita eller bära sjukdomar, har de alltid varit en källa till fascination för människor. Många barn tillbringar några timmar på varma nätter fånga och släppa Fireflies. Det finns ett betydande vetenskapligt intresse för eldflugor också. De kemikalier som används för att skapa sin glöd är mycket sällsynta utanför insekternas värld.

Forskarna har använt leveranser av Luciferin och luciferase att studera deras effekter på sjukdomar som cancer och muskeldystrofi. Eftersom ATP är närvarande i alla former av liv, kan forskarna upptäcka även förekomsten av skadliga bakterier genom att använda testremsor genomsyrade Luciferin och luciferase. Om testremsan glöd är en levande organism mest troliga.

Det har länge ryktats att vissa företag rutinmässigt betala frivilliga att fånga eldflugor för forskningsändamål. Den goda nyheten är att ryktena är sanna-ett företag som heter Sigma Chemicals baserat i St Louis, Missouri har verkligen köpa eldflugor för ett antal projekt. Den dåliga nyheten är att betala räntan inte särskilt hög, i genomsnitt ungefär en US cent per Firefly. Tagna eldflugor måste lagras och transporteras under exakta villkor också. Den professionella skörd av eldflugor kan förbli en flyktig dröm för unga företagare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.