Vad är Cantering?

Cantering är en tre beat häst gångstil som hamnar mellan trav och galopp i form av hastighet. Denna gång är mycket smidigt, särskilt på en välutbildad häst, och utveckla färdigheter i galopp är viktigt för både hästar och ryttare. När galoppen är snabbare, blir det i galopp, en fyra beat och extremt snabba rörelser.

Beskriva en hästens rörelser i galopp är lite komplicerat, i princip, börjar gång med en bakre benet på marken, och de tre övriga benen i luften. Nästa steg handlar om att sätta motsatt framben och den andra bakbenet på marken, och sedan den ursprungliga benet lyfts medan frambenet på samma sida kommer till marken. Då är alla benen lyftas i gång att förbereda för den kommande treårsperioden, i vad som kallas "suspension fas. " Medan ryttarna hade länge misstänkt att det fanns en punkt i galopp där inga fötter vidröra marken, det var Edward Muybridge som kunde bevisa det på 1800-talet, med hjälp av fotografi. Du kanske har hört ryttare förseende "leder" när man diskuterar cantering. Den bly definieras av benet som lämnar marken sista före upphävandet fas, och det gör stor skillnad på hästens utseende och balans. Hästar måste kunna byta leder lätt att kompensera för förändringar i terräng, och i dressyr, hästar ibland bett om flygande leda förändringar, där ledningen har förändrats i mitten av galopp. Som med andra hästens gångarter, det finns olika typer av cantering. Alla hästar kan naturligtvis visa att arbeta galopp, vilket är en naturlig form av gång. I en samlad galopp, är hästen bad om mer kontroll, skapar en kompakt gång med små steg som visar upp kontroll och makt i bakkroppen. Hästar kan också lära sig att göra det utvidgade galopp, en gångart som är mycket nära en galopp. Western hästar lär sig ofta att Lope, Løping är en långsammare version av cantering väl lämpad för en lång arbetsdag på skjutvallen.

många ryttare vill sitta medan cantering, eftersom det ger dem större kontroll. Sittande, kan en ryttare förkorta eller förlänga steg, och hålla hästen stabil. Vissa ryttare använder en halv-plats, där de delvis upp ur sadeln, vilket är vanligt i hoppning. Andra cyklister använder en version av meddelanden, där de rör sig från sittande till stående position, vilket är ibland ses i polo och Buzkashi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.