Vad är Boswellia?

Boswellia är ett släkte av träd som innehåller ett antal arter. Boswellia är mest kända för att producera en aromatisk harts som kan användas till rökelse. Träden har också ett antal medicinskt bruk, och ofta föreskrivs i naturmedicin som en anti-inflammatorisk.

Mest rökelse ges betyget baseras på kvaliteten på harts som erhålls från Boswellia. Harts kvalitet är till stor del bestäms av när den skördas, men en hel del för sortering och gallring sker också, att se till att betygen är korrekt. Ibland västerlänningar och återförsäljare från Mellanöstern kommer att skilja på den faktiska kvaliteten rangordningen av olika kvaliteter. Detta kan bero på lokala skillnader i smak, men sannolikt oftare en följd av det sätt olika rökelsen dofter i olika temperaturer och luftfuktighet. Vad kan lukt bäst i torra och varma klimatet i Mellanöstern inte nödvändigtvis lukta bästa i vått och kallt i England. är Hartsen av Boswellia erhållits genom skrapning barken på trädet och låta harts sippra ut och härda på trädet. Den hårda klumpar som skapas kallas tårar och tårar samlas, med tidigare tårar produktion av lägre kvalitet rökelse, och de senaste tårar ge högre kvalitet rökelse. De flesta träd kommer att avlyssna två eller tre gånger per år, och det tredje att peka på tårar av Boswellia är extremt höga i de olika aromatiska ämnen som gör rökelse så uppskattad. En särskild kategori av rökelse kommer från träd som har uthärdat mest extrema umbäranden. Boswellia har hardy och djupa rötter, och så kan överleva på cliff-ansikten där det mesta av smuts har blåst bort av våldsamma stormar. Dessa träd verkar sticka direkt från levande sten, och man tror att deras hårda liv ger läkande krafter genom sina tårar. En av de mest utbredda arter av Boswellia är arabiska Frankincense, eller Boswellia sacra . Flesta Arabian Frankincense kommer från Jemen och Oman, och de två högsta betygen kallas Silver och Hojari. Hojari är i allmänhet tänkt att ge bort den bästa doftämnen i kallare nejder, medan silver är tänkt att bli bäst i varma nejder. p

Frankincense har använts i religiösa ceremonier i tusentals år. Det omtalas i Gamla testamentet i Bibeln, och är kanske mest känd för västerlänningar som en av de gåvor som ges av Magi Maria och Josef. Den distinkta doften av Boswellia är en stapelvara i många religiösa ceremonier i dag.

Historiskt Boswellia har använts i Ayurvedisk medicin i Indien i årtusenden. Indiska läkare ordinerats Boswellia för en lång rad sjukdomar, bland annat artrit, dysenteri, ringorm, diarré och olika lungsjukdomar. Boswellia har också använts i traditionell kinesisk medicin, intagna att hjälpa matsmältningen. Nyare studier har också visat att vid förbränning kan Boswellia bidra till att minska stress och depression.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.