Vad är Black Ice?

Black Ice är en deposition på is som ligger på ett sätt som låter den vara öppen. Eftersom isen är helt klar, är det ofta osynlig, vilket gör det mycket farligt. Bilisterna ofta riskerar halka eftersom de inte ser det på vägarna, men de kan fortfarande glider på det. Fotgängare och cyklister är inte immuna mot farorna med halka, vilket alla som har fallit på till synes säker trottoaren på vintern kan berätta för er.

Bildandet av halka börjar när regn, dimma, eller dimma inlåning is på trottoarerna i kallt väder. Den latent värme trottoaren fördröjer frysning kurs, så dessa droppar vatten körs tillsammans innan de fryser. Som ett resultat, är luftbubblor i vattnet tvingas ut och den frusna istäcket som utgör nästan helt klar. Black Ice ofta smälter samman med fyndigheter av regn på en väg, och den kan också utgöra ett matt utseende som gör att vägbanan ser klar och torr.

Tack vare tricks av vinden och vinterväder, svart is kan bildas när temperaturen är över fryspunkten. I extremt kalla områden, kan frusen mark och vägar form halka när det omgivande temperaturer över fryspunkten. Black Ice kan också ligga på broar och förhöjda gångvägar, eftersom vinden kyler dessa ytor på båda sidor, vilket gör dem mycket kallare än resten av vägen. Eftersom halka former i ett enda blad, är det extremt slick. Cleated skor och däck kan fortfarande skjuta på det, eftersom de kan ha svårt att greppa ned för att få den dragning som behövs. Svart is bildas vanligen på morgonen och tidig kväll, och det kan smälta bort så snabbt som det utgör. Vissa vinter trafikolyckor skyllde på svart is som har gjort just detta, när allt tyder på att en bil stött på ett plåster på is, trots att isen kan ha försvunnit med tiden svarade anländer till platsen.

Vissa regioner är mer benägna att halka än andra, och bilister i dessa områden kan vara medvetna om detta. I vissa fall är skyltar för att varna människor för fara. Det finns inte mycket att förare kan göra åt halka, annat än att köra långsamt i svalt väder, eftersom isen smälter in i vägbanan perfekt. Om du råkar ut för ett plåster på svart is under körning och du börjar slira, ta lätta på gasen och styra i riktning mot Skid tills du återta kontrollen över fordonet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.