Vad är Björkar?

Björkar är träd i släktet Betula , inhemska på norra halvklotet. Det finns cirka 40 björk arter över hela världen, varav de flesta finns i låglandet såsom floddalar. Dessa träd har ett antal ekonomiska användningsområden, allt från material för skåp till livsmedelsingredienser och björk används också i landskapsplanering i vissa regioner i världen.

Alla björkarna ser mer eller mindre desamma, med de viktigaste fysiska skillnaden mellan björkar är färgen på deras bark och deras vanor tillväxt. Den högsta träd kan nå höjder på 70 fot (21 meter), och vissa arter som kallas "Weeping björkar" odla långa grenar som böjer nedåt med åldern. Bladen i björkarna är enkla och tandade, och barken är mycket knäpp och PAPPERS. Några välkända björk arter ingår: röd björkar, vita björkar, björkar silver, svart björkar och gula björkar, alla fått sitt namn efter färgen på deras bark.

barken på björk är i själva verket så papper -gillar att vissa kulturer har använt det för papper. Raw näver är lätt och försiktigt avlägsnas från träden utan att skada dem och används för papper och bark och trä kan också pulped för papperstillverkning. De flesta björkar också har mycket starka, lätta trä med fina korn, som är lockande för folk i byggbranschen, och björkar är särskilt uppskattad för instrument och högtalare, tack vare dess resonans. Dessa träd är lövfällande, förlora sina träd under vintern, och de föredrar lerig, svagt sur jord i närheten av avrinningsområdena. Björkarna kan frodas i miljöer där andra växter kamp för att överleva, och de har en tendens att ta över om de skulle få fritt spelrum. Så länge träden får tillräckligt med sol och vatten, kommer de att utvecklas till starka, friska exemplar.

Näver har historiskt använts i teer och tisanes, och födelse sav kan bryggs i en typ av öl. Olja som utvunnits ur björkar kan användas för att påverka en mängd olika träslag, tillsammans med läder och jäst björklöv förr användes för att påverka segling utrustning i norra Europa. Flera björk arter har fötts att skapa pryd sorter med särskilt intressant bark eller blad för trädgården, och dessa sorter är ibland tillgängliga via plantskolor och butiker trädgård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.