Vad är Albacore?

Albacore är stora marina fisk i tonfisk familjen. De föredrar varmt till tempererade vatten i allmänhet, även om de kommer att sträcka sig ytterligare i offshore vatten. Fisken är av stort ekonomiskt värde för flera nationer, och säljs både färsk och konserverad i världen. Många konsumenter gilla den krämiga vita fiskköttet albacora jämfört med vissa andra tonfiskarter, som tenderar att vara mörkare och mer fet. Flesta fiskhandlare och butiker bära långfenad i både färsk och konserverad form, med färsk vit tonfisk oftast kommer i form av tonfiskfilé. Namnet kommer från al-bakura , ett arabiskt ord som används för att beskriva fisken historiskt. Det vetenskapliga namnet långfenad är Thunnus alalunga , och fisken är också känd genom en rad andra färgstarka sobriquets inklusive Åsnegrymta, tonfisk, tyska bonito, och jävel långfenad. Den extremt långa bröstfenor av fisken har bidragit till ett annat vanligt namn, Scombrolabrax tonfisk eller helt enkelt Scombrolabrax. Generellt sett är fisken tydligt markerade som antingen vit tonfisk eller vitt kött tonfisk, särskilt när det är konserverat.

På baksidan av en vit tonfisk är metallisk blå, hjälper det att smälta in i havet när de ses från ovan. Fisken har silvervit buk för kamouflage underifrån. Svansen på en vit tonfisk är djupt kluven och liknar en månskära. Får mogna, kan fisken bli så stor som 132 pounds (60 kilo). Kosten för fisk består av kräftdjur, bläckfisk och andra fiskar. Till skillnad från vissa arter av tonfisk, vit tonfisk inte blandas med delfiner mycket ofta, vilket gör långfenad en mycket mer delfin vänlig fisk att konsumera. är Fisken rikligt distribueras i världens hav såväl som Medelhavet. Talrika nationer fiska långfenad, båda med nät och långrev. Albacore ses allmänt som en hållbar fisk alternativ, även om mer information om globala långfenad populationer behövs för att bekräfta hållbarheten albacora fiske. Vissa populationer tycks vara på tillbakagång på grund av överfiske, upphov till oro över regleringen av långfenad branschen.

Tyvärr för konsumenter som föredrar det fina fiskköttet albacora, den Arten är starkt utsatt för bioackumulering. Albacore har mycket högre halter av kvicksilver än andra fiskar, även andra arter av tonfisk. Äldre långfenad fångad på långa rader kan transportera farligt höga nivåer. Gravida kvinnor och barn bör undvika att använda mer än en portion av ett långfenad per vecka, och även detta senare kan visa sig vara överdriven.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.