Gör Djur Laugh?

En hund, en schimpans och en råtta gå in i en bar. Hunden huffs, låter schimpansen några glada knarrar, och råttan gör kvittrande ljud som är ohörbart för det mänskliga örat. Klart någon sa ett skämt, eftersom forskarna nu tror att vissa djur skratta. Det är oklart varför djur skratta eller vad de tycker är så roligt, men vissa djur verkligen ägna sig åt skratt.

djurstudier på råtta, apa och hund visar att vissa ljud de gör är vägledande för skratt. Råttor, till exempel göra mycket gnällljud när man spelar med varandra och apor också tycks göra skrattande ljud under lek och interaktion. Den sjoff eller Huff av en hund när han är emot att se er alla tyder dessa djur skratta.

Några andra vetenskapliga studier tyder på att andra djur kan skratta också. Till exempel har intelligens studier på delfiner visat att två delfiner kan hänvisa till en tredje delfin vid namn. Vem kan säga att de inte är att berätta ett skämt, eller kan skratta under spelets gång. Mot bakgrund av antalet vokala prestationer av delfiner och valar, skulle det inte vara förvånande att ta reda på dessa djur skratta, liksom. Vad pussel forskare är vad djuren skratta åt. Några studier tyder djur skrattar när de är glada och lyckliga. Andra anser att djur skratt att få uppmärksamhet av sina ägare. Det är möjligt djur skrattar när de njuter av att spela. Klart, inget av djuren verkar vara talande knock knock jokes men en hund kan skratta åt ljudet av hans ägare knackade på dörren. Det är möjligt att djur skratta, eftersom det ger hälsofördelar för dem, precis som skrattar är mycket bra för människor. Skratt kan sänka blodtryck, lindra stress, producerar dopamin och tillväxthormon, och faktiskt vara bra för blodcirkulationen. Förskolebarn kan skratta så ofta som 400 gånger om dagen. Eftersom vissa djur har ungefär samma intelligens nivå som en två år gammal människa, kanske dessa djur skratta för evolutionära fördelarna av att skratta. En chimp som skrattar till exempel kan vara en större chimp eftersom han stimulerar tillväxthormon.

Även om vi tycker om att anthropomorphize djur, kan vi inte riktigt se leende ansikte på en hund som faktiskt leende. Men om du hör den långa Huff från din hund, känner igen dig många dina djur skrattar åt dig eller med dig, eller eventuellt på några mycket bra skämt som de hört talas om grannens katt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.