Why Do Valar Sing?

Anledningen valarna sjunga har förbryllat forskare och avslappnad observatörer i årtionden. Många förklaringar har erbjudits för vocalizations av valar, men trots många omfattande studier, har ingen förklaring visat sig vara avgörande. Huruvida en parning samtal, en avancerad echolocation teknik, eller ett medel för kommunikation, val sång förblir ett ständigt mysterium jätten marina däggdjur, och inspirerar till diskussion bland forskare över hela världen.

Även tandvalar producera vocalizations, val sång vanligtvis används för att hänvisa till tonerna av valfiskben valar, särskilt den blå och puckelrygg arter. Valar inte innehar stämband, och deras exakta mekanismen för sång är okänd. Det är känt att de inte behöver andas för att producera ljud, ledande forskare att förutsätta att de på något sätt kan återvinna luft i sina kroppar. The Whale sång består av mönster av jämmer, visselpipor och klicka ljud indelad i sektioner repeterbara forskare kallar "fraser. " Den typiska låten kommer att pågå i upp till trettio minuter.

Avel beteende och mate attraktion har länge misstänkt som skäl till varför valar sjunga. Endast män delta i sång, och varje hane sjunger samma sång. Samtidigt har studier visat aldrig avgörande, eftersom det finns få tecken som länkar avel och sång. En av svårigheterna i att utforska denna teori är att whale sång ljud kan färdas mycket långa sträckor under havet. Detta område innebär att även om det kan finnas några kvinnliga valar i sångarens närheten, är det möjligt att avelshonor långt borta kunde höra låten.

En annan nyligen förklaring till varför valarna sjunga är att de använder echolocation att ge information om sin omgivning. Eduardo Mercado III, en New York forskare, har föreslagit att valar kan ha möjlighet att identifiera platser genom att lyssna på ljudstörningar förekommer i inkommande vågor. Mercado föreslår också att endast män sjunga eftersom de kan aktivt söka upp andra valar för parning, medan kvinnor kan vänta på att bli hittade. Denna teori stöds inte av direkta bevis, men vinner visst stöd i valen forska samhället. En av de mest extraordinära funktioner i val låten är att alla manliga valar i en balja kommer att sjunga samma låt, men sången ändras från säsong till säsong. Några fleråriga studier visar att medan fraser av ljudet upprepas, inga sånger från två år är identiska. Detta har lett till teorier antyder att en anledning till valarna sjunga är att skilja mellan skida. En annan populär teori är att valarna sjunga som ett sätt att förmedla en kulturell meme eller samfundets historia från år till år. Dessa teorier berör vissa människor, eftersom det antyder en intelligens i allmänhet inte anses möjligt i alla andra arter än människor.

Det enkla svaret på varför valar sjunga ännu inte existerar. De flesta forskare är överens om att en nyckel till att få reda på varför valarna sjunga är att se till att de har skyddat befolkning, så bevara valar kan vara första steget till att lösa mysteriet. Möjligheten att Whale låten som kommunikation är ofta upp som en faktor aktivist försök att permanent förbjuda valfångst världen. Fram direkta bevis har framlagts till stöd för en viss teori, de flesta vetenskapliga teorier behandlas lika möjlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.