Vad är tagetes?

ringblommor är ljusa, färgglada blommor som är hemma i Mexiko, även om de odlas i hela världen. Förutom ser attraktiva, ringblommor är också ätliga, och har naturliga bekämpningsmedel egenskaper som tillåter dem att stå emot insektsangrepp. Vissa trädgårdsmästare utnyttja denna egendom till trädgård ekologiskt, skydda mer känsliga arter med en barriär av ringblommor. Varje anläggning i släktet Tagetes kan betraktas som en ringblomma, tillsammans med flera andra blommande växter i Asteraceae familj. Namnet på blomman var ursprungligen bara "Golde," i en hänvisning till den ljusa färg, även om det senare kom att förknippas med Jungfru Maria. I slutet av 1400-talet började de blommor som tagetes kallas av de flesta trädgårdsmästare.

Ytterst hardy blommor, ringblommor kan odlas i USDA Zones 3-11 med framgång, och om välskött, kommer de blommar kontinuerligt under sommarmånaderna. Blommorna kännetecknas av att vara ljust guld eller gult och mycket ruggig. Vissa arter är bi-färgad, såsom franska ringblommor. Ringblommor kommer att växa in i form av en liten buske som kan nå en höjd av 18 inches (45 cm) med starkt doftande gröna blad. Några trädgårdsmästare hitta lukten av ringblommor osmakligt, och flera företag har utvecklat luktfritt sorter, även om dessa anläggningar saknar insekt repellerande egenskaper doftande ringblommor. När planterade i trädgården, kan ringblommor användas för att skapa en färgglad gränsen, en kruka trädgård funktion, eller en tät plåster i färg. Många trädgårdsmästare använda dem till linje bäddar för andra blommor, tillsammans med trädgård banor. Att uppmuntra blommorna att hålla blommande bör döda blomningar avlägsnas med Clippers tillsammans med döende bladverk. Ringblommor kan lätt odlas från frö: i områden där frost sannolikt, bör fröna ha grott inomhus och planteras efter det att risken för frost har gått, men i övrigt ringblommor kan seedade direkt.

Om tagetes används som ett livsmedel, ska blommorna hämtas och användas omedelbart eller förvaras i upp till en vecka i kylskåp i en brun papperspåse. Även blommorna kan hämtas helhet är bara kronbladen konsumeras, och de bör tvättas och torkas innan användning. Marigold kronbladen kan liva upp en sallad eller torkas och användas för att naturligt färg livsmedel. En mycket liten andel av befolkningen är allergisk mot insekter motstånd förening i ringblommor, och du bör varna Diners om du tjänar ringblommor med middag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.