Vad är rinner?

rinner är källan till en flod eller ström, den bokstavliga vatten som foder floden. Det finns flera sätt att definiera rinner, och ett antal potentiella källor till vatten till foder floder och bäckar. I vissa kulturer, människor har mystiska associationer rinner, särskilt de stora floder som spelar en viktig roll i sina samhällen, och dessa människor kan se rinner som livets källa för samhället samt bokstavlig källa till vatten för ström. Som ett resultat är helgedomar ibland inrättas på områden som identifierats som rinner. Ett sätt att tänka rinner är att föreställa promenad längs stranden av en flod eller ström tills den försvann. Detta längst punkt längs ån kan betraktas som den rinner. Somliga anser det rinner vara längst tänkbara tidpunkt från vilken vatten kan flödet i en vattendelare, oavsett om det rinner bär vatten, och som ett resultat av detta kan rinner en flod röra sig. Andra anser det rinner vara längst punkt som levererar vatten under hela året, vilket gör platsen för den rinner en stabil, statisk plats.

Många floder börjar som kärr. Andra kan börja med fjädrar och upwellings av grundvatten som är lite lättare att hitta och definiera än ett stort kärr. Det är också möjligt att hitta glacial rinner, rinner som kommer från glaciären avrinning. En fråga av forskare som är oroliga för den globala uppvärmningen är att glaciären krympning kan resultera i förlust av floder och vattendrag som tillhandahålls av glaciär rinner.

Många floder har ett sortiment av bifloder, små grenar som gått samman för att bilda floden. Som ett resultat kan som rinner vara mycket olika och utspridda, med vissa människor ringer de små bäckar som gått samman för att göra en flod headstreams. Om man tittar på en flod på en karta, upplever ofta att floden ser ut som ett träd med tjock stam och många forking grenar med ännu mindre tillflöden hävde sig ut över ett avrinningsområde.

Hitta flodens källa kan vara ett äventyr. Vissa tycker att strukturera Vandring turer runt sökningar efter rinner, eftersom det kan ge ett intressant och roligt mål för resan. När källan till en flod slutar i ett kärr, letar efter rinner kan grov gå, eftersom våtmarker ofta omgivna av tät groundcover och skogsmark som måste slogged igenom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.