Vad är gelésvampar?

gelésvampar är typer av svampar som tillhör flera olika order, bland annat Auriculariales, Dacrymycetales och Tremellales. De tillhör klassen Heterobasidiomycetes och svamp form som har en gelatinös utseende. Gelésvampar finns vanligtvis växer på stockar samt kvistar och stubbar. Vissa växer faktiskt på vissa växter, mossa, och även andra typer av svamp. De är vanligast på hösten och sommaren.

gelésvampar är oftast vit, orange, rosa, rose-colored, brun eller svart. De tenderar att sakna en bestämd form och ser mer ut som sjögräs eller en glob av gelé och än någonting annat. Ofta gelésvampar form cup-liknande former eller filialer som får dem att se ut som korall. När de är gul till orange i färgen, är de i smeknamnet "Witch's Smör. "

Bland svampar, gelésvampar är mycket unik. De allra flesta svampar har club-like sporbildande skapar celler, som kallas basidia, som används för reproduktion. Normalt är dessa celler i rör och åsar under svampen cap. Spore skapar celler är olika i gelésvampar. De har väggar eller en kluven utseende. Dessutom är de hittade på ovansidan av tillväxten i motsats till under svampen mössa.

Även deras sällsamma utseende kan påstå något annat, gelésvampar ofta ätliga. Vanligtvis kan de ätas råa, och de är sällan giftiga. Det finns bara en typ av gelé svampar som ofta skördas och säljas i butikerna: Cloud örat eller Wood Ear. Denna typ används oftast i soppa och uppges ha en struktur som är både glatt och krispigt på samma gång. Även många av de andra typerna är ätbara, finns en hel del som inte är allmänt anses attraktiva för gommen. Faktum är att många av dem beskrivs som har en smak som liknar den på marken.

Snö Svamp är en annan populär typ av gelésvampar. Det oftast kallas vit svamp och är ibland kallas Ear Silver svampar på träd också. Denna typ växer på träd, i grupper som har en RYNKAD typ av utseende, den är genomskinlig och har en benvit färg. Oftast är det torkas vid inköp, och användaren har en blöt innan det kan användas. Det är smaklös, men vissa människor njuta av dess gelatinös struktur och uppskatta de medicinska fördelar det är ryktet att ge, det mest använda i kinesiska rätter och läggs ofta till kyndel och en söt recept.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.