Vad är ett piggsvin?

ett piggsvin är en typ av gnagare hemma i delar av Asien, Afrika, Nord-och Sydamerika och Italien. Porcupines tenderar att leva i tempererade klimat och karakteriseras av sin päls av spikes eller spolar. I själva verket gör deras namn hänvisning till denna funktion, som Porcupine härstammar från gamla franska porc d'Espine , som betyder "spiked gris. "

Det finns 330 arter av Porcupine, och de kan vara brun, grå, eller sällan, vit. Porcupines har svansar mäter ungefär åtta till tio inches (20-25 cm) och en rund kropp väger någonstans från 12 till 60 pounds (5-27 kg). De flesta är långsamma, men vissa sorter i Amerika är rörliga klättrare. Det finns två grundläggande typer av Porcupine: den så kallade gamla världen och New World sorter, som karakteriseras av halvklot som de infödda. De två grenar av Porcupine familjen faktiskt inte är nära släkt, och spolar inte ärvs från en gemensam förfader, utan snarare ett exempel på konvergent evolution, det vill säga båda grupperna utvecklade drag självständigt.

Gamla världen porcupines är mestadels landlevande, dvs de lever på marken, och är ganska stora. Den Crested Porcupine i Nordafrika och Italien är den fjärde största gnagare och kan väga upp till 60 pounds (27 kg). New World porcupines är mycket mindre, och många arter lever i träd. Ett undantag är den gemensamma Porcupine av Alaska, Kanada och norra USA, som är markbundna och väger upp till 40 pounds (18 kg). De två grenarna av porcupines skiljer sig också i den gamla världen porcupines har spolar grupperade i buntar, medan New World porcupines har individuellt bifogade Quills. Varken olika Porcupine kan kasta sina spolar, även om det är en vanlig missuppfattning att de kan.

är spolar av porcupines modifierade hår schakt som utvecklats som ett försvar mot rovdjur. Medan Porcupine delar denna egenskap med igelkotten, är de två djuren inte förväxlas. Skillnad Porcupine är igelkotten inte en gnagare, men en insektsätare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.