Vad är ett akvarium?

Ett akvarium är en speciellt utformad enhet som fungerar som en konstgjord livsmiljö för vattenlevande djur. Även om de flesta människor associerar ett akvarium med tropiska fiskar, akvarier kan också användas för att hysa groddjur eller stora marina däggdjur. Dessutom har många akvarier innehåller en mängd olika växtarter.

Offentliga akvarier är populära turistattraktioner i hela världen och ofta i djurparker eller marina parker. De är gjorda av armerad betong och plast för att skapa en tank som är stor nog att rymma en hel vattnet ekosystem. Till exempel har Shedd Aquarium i Chicago, Illinois en kapacitet på cirka två miljoner gallons (7,570,823. 6 liter). Georgia Aquarium i Atlanta, Georgia är världens största akvarium med mer än åtta miljoner gallons (30,283,294. 4 liter) av havs-och sötvatten.

De flesta offentliga akvarier kan anses biotoper, ekotyper, eller ecotopes eftersom de hus växter, fiskar och ryggradslösa djur som bara skulle leva tillsammans i en naturlig livsmiljö. Hajar och valar är några av de vanligaste arterna finns i offentliga akvarier, även uttrar, pingviner och andra delvis vattenlevande djur är ofta ganska populär. Ett akvarium som är utformad för att hålla delfiner kallas ett delfinarium. Om du vill njuta observera fisk och andra marina livet på en daglig basis, kanske du vill köpa ett litet akvarium hemma. Över 60 miljoner människor runt om i världen eget hem akvarier, med nästan 40 procent av hobbyister behålla mer än ett akvarium. Minsta akvarium som är praktisk för hemmabruk är tre gallons (11,36 liter), men du kan välja att köpa ett större akvarium om du har det nödvändiga utrymmet. Nyhet akvarier som syftar till att se ut som soffbord, sänkor, eller andra husgeråd är ett annat alternativ att överväga. Om du vill kan du även göra din egen "MacQuarium" ur en gammal Apple Macintosh-dator. Ett hem akvarium innehåller normalt ett system vattenfiltrering, ett klimat kontroll enhet och ett artificiellt ljus. De flesta har också en huva finns för att minska vatten avdunstning och förhindrar skräp från att komma in i tanken. Ett hem akvarium är vanligtvis tillverkad av glasrutor gick med silikon, även akryl och laminerat glas akvarier blir allt populärare eftersom dessa material är både tåliga och lätta.

Hem akvarier i olika stilar kan köpas från djuraffären. Priserna varierar beroende på storleken på akvariet, kvaliteten på material som används och huruvida ett stativ ingår. De butiksanställda är vanligtvis utbildats för att lämna all hjälp du behöver för att välja kompatibel fisk för ditt akvarium.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.