Vad är en trunk-Cam?

En trunk-cam är en kamera som är avsedd att bäras av en elefant. Även elefanten filmare kan tyckas lite löjligt, trunk-kameror som faktiskt kan ge fascinerande inblickar i regioner där elefanterna bor, eftersom dessa stora djur kan frimodigt träda territorium människor kan inte nå. Det finns ett antal olika stilar för fjärr-cam, avsedd att användas på olika sätt, och bål-cam footage har fått global uppmärksamhet ibland, genom att fånga händelser och scener tidigare unviewed av mänskliga ögon.

Inspirationen till trunk-kameror kom från arbetar elefanter, som användes för att bära ved och andra förnödenheter till djungeln läger används av biologer som basstationer för forskning. Forskarna noterade att elefanterna som ved extremt försiktigt, och insåg att den långsamma, stadiga takt av en elefant skulle kunna fungera ungefär som en Steadicam i djungeln. Så, utarbetade de en kamera gömd inuti en stock som skulle bäras av en elefant. -En grundläggande lätta trunk cam kan plockas upp och fraktas med en elefant över långa avstånd, och den kan köras kontinuerligt, eller utlösas att reagera på rörelser i kamerans siktlinje. Andra trunk-kameror är tyngre, så elefanter bära dem under en kort tid och sedan släppa dem, som använder dolda kameror in i djungeln. Elefanter kan också lära sig att släppa av en stam-cam när de ser en tiger eller en annan varelse av intresse, och i vissa fall trunk-cam kan vara fjärrstyrda, där forskarna för att flytta den för att komma närmare motivet. Det är också möjligt att se lubb-kameror, lätta kameror som är draperad på betar av en elefant. Ett lubb-cam kommer att åtfölja elefanter varhelst han eller hon går med biologer som tittar på materialet senare att lära sig om var elefanter gå, och vilken typ av varelser de möter. Dessa kameror är oftast motståndskraftigt att motstå hårt väder, tunga konsekvenser och andra risker som kan uppstå under inspelningen, och de kan vara ganska dyra.

Elefanter göra stora fotografer inte bara för att de rör sig långsamt och försiktigt nog att filma en ganska stadig bild, utan också eftersom de är rädda några saker i djungeln. Elefanter är allmänt respekterad av andra djur, och de är villiga att våga avlägsna och farliga platser eftersom de är så stora att de har få naturliga hot. De är också mycket intelligent och en elefant kan lära sig att använda en trunk-cam färdigheter som ibland överstiga de mänskliga fotografer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.