Vad är en sandstorm?

en sandstorm hänvisar till en stor mängd vind som förekommer i sandiga områden, vanligtvis i öknar, där vindhastigheten kan lyfta det översta lagret av sand från marken, och tryck in det på alla möjliga håll. Sanden deltar i sandstormar kan nå höjder på cirka 10-50 meter (3,05-15,24). Vanligtvis motsvarar höjden av en sandstorm som vindstyrka. Dammpartiklar är förknippade med vissa sandstormar har hittats på 5. 000 fot (1524 m), men dessa är mer sällsynta. Det är mycket farligt att navigera genom en sandstorm, eftersom din förmåga att se framåt kan allvarligt hindras . Dessutom kan sand komma in i näsa, ögon, mun och lungor. Om du råkar vara fångad i en sandstorm skyddsglasögon som glasögon, och klädd i ett fuktigt scarf över näsa och mun kan verkligen rekommenderas.

Alla som någonsin spelat eller gick på sand kan vittna om hur lätt sand gpl till kläder, skor och hår. I en sandstorm kan sand komma in i maskinen, vilket ledde till misslyckas. Om du kör bil när en sådan storm närmar sig är det rekommenderat att du drar av vägen, eftersom du kanske inte har tillräckligt synligt för att fortsätta köra. Detta är också viktigt eftersom fordon kan gå sönder under sandstormar och du kan hamna fastnar på vägen. Någon annan kör kanske inte kan se din bil, skapa ett recept för katastrof.

De flesta sandstormar förekommer på våren, och under dagtid. De tenderar att vara mildare i USA än i andra delar av världen. Stor del av området runt Persiska viken och Saharaöknen är förknippad med de potentiellt mest förödande stormar. Eftersom de är ett naturligt fenomen, kan de inte helt kontrolleras. Ändå kan vissa saker i mindre typiskt torra regioner minskar något risken för denna typ av oväder inträffar. Till exempel var Dustbowl, en serie av damm /sandstormar, som inträffade i Midwest USA och södra Kanada under 1930-talet, till stor del på grund av överbelastning av mark, torka, och otillräcklig bevattning av grödor.

I områden som är naturligt öken område, kan du inte alltid förhindra en sandstorm. Det finns mycket bevis för att planeten Mars har damm stormar, och klart, ingen mänsklig medverkan är ansvarig för dessa. Även om det kan röra hela sanddyner, förstör grödor, och orsaka kaos, är en sandstorm inte utan stöd. Den redeposition av sand och damm till andra regioner kan ge miljömässiga fördelar, som berikar marken i regnet blöta områden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.