Vad är en polishund?

En polishund är en hund som har tränats att hjälpa polisen med uppgifter brottsbekämpning. Det finns ett antal olika specialiserade arbetsuppgifter som kan utföras av polishundar, allt från hjälp med att gripa misstänkta för att vädra ut farliga ämnen. Som regel är polishundar behandlas lagligt ungefär som poliser, vilket innebär att personer som skadar, dödar eller hindrar polisen hundar kan bli föremål för stränga straff.

Vanligtvis en polishund är tilldelad arbeta med en särskild tjänsteman efter träningen. Officerare deltar vanligtvis en utbildning att lära sig att arbeta med sina hundar, och de håller med regelbundna workshops och seminarier för att se till att deras arbetsrelationer förblir stark. Även polishundar leva med sina ägare, de är inte husdjur: de arbetar djur, och särskilda regler iakttas runt polishundar att behålla sin utbildning, kompetens och seder. kan Många raser används som polishundar, med ras val vanligtvis hinging om vilka uppgifter som hunden kommer att behöva utföra. Många förknippar tyska Shepherd med polisens arbete, men labradorer, pudlar, spårhundar, Beagle, rottweilers, och en rad andra hundar får användas. Alla hundar är utvalda utifrån temperament, som polishundar måste vara mycket skötsam, intelligent och känslig för att kunna göra sitt jobb väl. Den grundläggande polishund som de flesta känner till är "allmän ordning verkställighet hund. " Allmän ordning verkställighet hundar tillsammans med deras handläggare att begripa och kontrollera misstänkta, och de är normalt mycket muskulös, snabb, bestämd raser som kommer spärren på att misstänkta och inte släppa taget. Sådana hundar har också historiskt använts för hot, med polisen hotar misstänkta med släppet av deras hundar, och i det fascistiska regimer har vissa polisiära hundar tränats att döda eller allvarligt lemlästa, inte bara för att gripa.

Sniffing hundar är tränade att söka efter specifika dofter, såsom sprängämnen, spår av accelerant på platsen för en mordbrand, eller illegala droger. Raser valts för sniffer utbildning tenderar att vara hundar väl kända för sina illaluktande förmågor, såsom Beagles och spårhundar. Tracking hundar är polishundar som spårar dofter, såsom spår av ett offer, brottsling, eller bevis på fältet, medan kroppen hundar är specialiserade hundar som har tränats att söka efter tecken på mänskliga kroppar.

Police hundar är vanligen tydligt identifieras med tydlig text på deras västar, kragar, och leder. Vissa polishundar bära skottsäkra västar för att skydda dem från kulor och sår som kniv, medan andra bär lätta tröjor för identifiering bara. Det är inte heller ovanligt att se en munkorg på en polishund, vilket inte betyder att hunden är farlig, eftersom nosar används ibland för att hålla hundens fokus, eller för att förhindra skälla.

Om du märker att du interagerar med en polishund, ska du lyda order av hundens hundförare mycket noga, vare sig du är misstänkt eller en ofarlig förbipasserande. Alltid fråga om lov innan du vidrör eller närmar sig en polishund, och aldrig erbjuda mat eller delikatesser att en polishund om inte föraren visar att detta är lämpligt. Många handlers föredrar att deras hundar kvar ostörd under arbetstid, och välmenande klappar eller behandlas kan underminera hundens förmåga att arbeta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.