Vad är en munksälen?

En munksälen är en säl i släktet Monachus . Det finns tre kända arter i detta släkte, två munksälen arter är hotade, och en är utdöd. Forskare som arbetar med munksälar fruktar att de kan försvinna helt utan ingrepp, eftersom de kritiskt hotade av en mängd olika faktorer, från mänskliga ingrepp till sjukdom. Skillnad från de flesta sälar är munksälen en tropisk säl, föredrar tempererat till varmt vatten.

munksälar betraktas som "sant sigill", vilket innebär att de är i öronlösa säl familjen Phocidae inom underordningen Pinnipedia. Liksom andra öronlösa tätningar, munksälar har kroppar som är speciellt anpassade för en mycket vattenlevande liv, och de tenderar att vara klumpigt på marken som följd. Deras kroppar är eleganta och mager med kraftfulla fenor anpassade för långväga simning, och de är täckta av ett lager mjukt isolerande päls som håller huden från att bli mättad, medan i vattnet. Det gemensamma namnet " munksälen "är en hänvisning till hudveck på halsen av dessa sälar, som faktiskt liknar veck en munk's huva. Munksälar finns i flera olika färger, inklusive brun, grädde och grå, med bruna munksälar ser speciellt MUNK.

Leva munksälar återfinns på två ställen: Hawaii, och Medelhavet. Den munksälen är akut hotad, med en befolkning senast räknas i hundratal. Dessa tätningar har hotats av mänsklig verksamhet i Medelhavsområdet, inklusive fiske, konstruktion och industriell tillverkning, och de har också drabbats av en sjukdom som utplånats uppskattningsvis två tredjedelar av befolkningen under 1997. är Hawaiian munksälar inte hotade, men de är fortfarande i farozonen på grund av ökad predation, aggressiv fiske runt Hawaiiöarna, och mänskliga aktiviteter. Munksälen befolkningen i Hawaii har blir stressade så att fall av "mobbing" har observerats, där en grupp män följer en enda kvinnlig, ibland döda eller allvarligt skadade henne av en slump.

den utdöda munksälen arter Västindien eller västindiska munksälen, som sågs senast 1952.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.