Vad är en krokodil?

En krokodil är en semi-vattenlevande kräldjur i den ordning Crocodilia. Reptiler i den ordningen är allmänt känt som krokodiler, och de inkluderar sanna krokodilerna tillsammans med alligatorer, kajmaner och gavial, en mycket sällsynt indisk kräldjur. Krokodiler kan hittas i hela världen, ofta i närheten av stora fyndigheter av salt eller sötvatten, med många arter som anses hotade på grund av livsmiljöer press och jakt.

Flera drag är gemensamma för alla medlemmar av krokodil ordning. Dessa kräldjur är oerhört starka, med kroppar byggda för predation, inklusive kraftfull avsmalnande käkar. En krokodil kan ta ner bytet mycket större än det är, och flera krokodiler kan vara väsentligen ostoppbar. Krokodiler också har en extremt hörsel, och de kommunicerar med ett brett utbud av vocalizations inklusive grymtar, hosta och skäller. Som en generell regel, är en krokodil ett rovdjur, och de flesta Crocs, som de är lättsinnigt kända, är inte kräsna på vad de äter. Fisk, små däggdjur och större bytesdjur som oxar alla rättvist spel till en hungrig krokodil, som är människor. Liksom andra reptiler, krokodiler använda Basking att reglera sin interna temperaturer, föredrar banker i närheten av deras akvatiska livsmiljö så att de kan glida under vattnet om hotade. Krokodiler tenderar att vara mer aktiv på natten, och några håla i banken till boet, med bara näsborrarna sticker ut. är Crocodiles också omfattas av tjock, fjällig hud som fungerar som rustning. Beroende på art, kan krokodiler nå upp till 16 fot (fem meter) i längd, och vissa individer kan leva en bra bit över 100. Dessa djur är också mycket intelligent, kunna arbeta i grupp vid behov och för att tålmodigt ligga på lur efter byte. Ett intressant drag hos krokodilen ordning är vana att svälja stenar. Stenarna kan fungera som barlast, om djuren att dyka, och de kan också spela en roll i matsmältningen. Forskare som fokuserar på krokodiler har funnit att reptilerna kan "göra change" med sin barlast stenar när du presenteras med ett urval av stenar för att svälja, de kommer att lämna ifrån stenar om det behövs för att göra rätt vikt. Denna vana refereras i namnet "krokodil" som kommer från det grekiska Kroke , som betyder "sten" och drilos , eller "mask. "

Som regel är krokodiler som förekommer i tropiska och SUBTROPISK regioner i Afrika, Asien och Amerika. Många använder termen "Crocodile" särskilt hänvisa till det sanna krokodiler, skiljer dessa krokodiler från sina kusiner, alligatorer och kajmaner. Krokodiler är fysiskt ganska lika, även om äkta krokodiler har särskiljningsförmåga utskjutande nedre tänder som är synliga även när deras käkar är stängda, vilket gör det lätt att skilja mellan en äkta krokodil och en alligator.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.