Vad är en isbjörn?

En isbjörn är medlem i en unik bära arter som speciellt har anpassat sig till den arktiska miljön. Isbjörnar kan hittas i hela Arktis, i vad forskarna tror att minst 19 olika delpopulationer. Dessa stora djur anses ganska vacker och majestätisk av många människor, och i vissa regioner har de använts som symboler i Arktis och Arctic kultur. Isbjörnen är också ett djur av särskilt intresse och intresse för forskare, eftersom isbjörn populationer är mycket känsliga för saker som klimatförändringar och människans intrång. Det formella namnet för isbjörnen är Ursus maritimus . Dessa björnar är bland de största rovdjuren i världen kan väga upp till 1,300 pounds (600 kg), med strömlinjeformade organ som är konstruerade för extremt effektiv jakt. Isbjörnar har anpassat ett antal funktioner för den arktiska miljön, inklusive ett tjockt lager av isolerande späck, ihåliga genomskinliga hårstrån som hjälper fälla varm luft närmast huden, och små öron och svans för att minimera värmeförluster. De har också stora fötter, vilket du fördela vikten jämnt över tunn is och snö. Vad som kännetecknar isbjörnen för många människor är den klassiska vita rocken som djuren har rätt efter RUGGNING. Faktum är håret på en isbjörn inte vit, som diskuterats ovan, håren helt enkelt bryter ljus på ett sätt som gör dem verkar vit. Isbjörnar också kan bli gula som deras hår ålder och bli färgade, och i fångenskap kan isbjörnar bli grön, som alger colonizes deras ihåliga hårstrån.

De flesta isbjörnar äta en diet av säl, valross, fåglar , och ibland tång och fisk också. Djuren har anpassat muskulösa ben för att döda sitt byte på ett slag, tillsammans med en rejäl uppsättning tänder för effektiv konsumtion. Isbjörnar lever för cirka 20 år i naturen, och biologer uppskattar att det finns omkring 20. 000 till 25. 000 isbjörnar roaming Arktis i dag.

Dessa djur anses vara hotad , och i vissa regioner som de rödlistade arter. Isbjörnar har upplevt livsmiljö tryck till följd av krympande istäcken, i kombination med växande befolkningsgrupper i Arktis. Några isbjörnar svälter därför att de inte kan hitta mat, medan andra skott eftersom de är en olägenhet för människors samhällen. Dessa olyckliga omständigheter har lett till att vissa biologer att uttrycka oro över vad som händer med isbjörnen, vilket tyder på att djur kan försvinna i det vilda i mitten av det 21-talet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.