Vad är en igelkott?

Hedgehog familjen, Erinaceidae , omfattar 19 olika arter av små insektsätande däggdjur. Djuret tänker de flesta på när de hör talas om en igelkott är faktiskt Erinaceus europaeus , den europeiska igelkotten, som är lätta att identifiera med den distinkta taggar längs ryggen. Spined igelkottar finns i Europa, Afrika och västra Asien. Nonspined släktingar kallas gymnuras finns i östra Asien. Den klassiska Igelkott har en rad av stela ryggar blandas med grovt hår på kroppen. Den ryggar kan hittas längs ryggen och sidorna av the Hedgehog, och inte vassa likhet med Porcupine. Undersidan av en igelkott är mjuk och ömsint, och då hotade igelkotten kommer att bilda en skyddande boll med sina taggar utåt. Igelkottar har korta svansar och uttrycksfulla ansikten som har gjort dem populära figurer i barnens fiktion. När mogen, kan spined igelkott arter variera i längd från fyra till 17 inches (10-44 cm) långa. Mindre igelkott arter, såsom African Pygmy Hedgehog, ibland hålls som husdjur i exempelvis Europa och Nordamerika. Den milda ändå uttrycksfulla djur är populära husdjur eftersom de är relativt rena, doftande, och lätt att träna. Pet igelkottar brukar vara lekfull och kärleksfull, förutsatt att de är födda i fångenskap, och många föreningar hobby världen främja igelkotten ägande och erbjuda utbildning också. Den gymnuras likna stora råttor, med långa svansar och stel kroppsbehåring, men inga taggar. Gymnuras tenderar att vara mycket större på förfallodagen, med det största exemplar som månen Rat, som kan bli upp till 18 inches (46 centimeter) lång. Gymnuras gör inte bra husdjur, främst för att de har en ganska offensiv lukt.

Igelkottar äter en kost som huvudsakligen består av insekter och små kräldjur, men de kommer också att äta växtmaterial för att balansera sin kost. I fångenskap kan igelkottar matas särskilt sammansatta livsmedel, medan vissa sällskapsdjur igelkottar förs för ogräs i trädgården. Eftersom igelkottar är inte destruktiva för trädgårdar, de är en utmärkt naturlig skadedjursbekämpning alternativ.

är igelkotten ibland förväxlas med Porcupine, en ny värld gnagare som faktiskt i en helt annan familj. Porcupines tenderar att vara mycket större, och är också utrustade med smärtsamma taggar Quills. På grund av detta, är porcupines vanligtvis inte hålls som husdjur, även om vissa djurparker har familjer porcupines på utställningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.