Vad är en hästsko?

en hästsko är en plan metallplatta som är fäst vid hoven på en häst. Allmänhet, hästskor är ungefär U-formad, med speciella varianter för unika användningsområden såsom behandling av hälta. Människor har skodde sina hästar i århundraden för att skydda sina fötter, korrekt gångarter, och behandla sjukdomar i benet och hoven. Hovslagare är en viktig del av hästens vård, eftersom förhållanden som fång, kan en allvarlig inflammation i ben i foten, döda en häst om de inte upptäcks tidigt och behandlas. är det mest grundläggande typen av hästsko som kallas fat skor. Nöje hästar och hästar som är lätt arbetat tenderar att bära fatet skor eftersom deras enkla konstruktionen uppfyller behoven hos dessa djur. Förslag hästar och hästar idrott slitage speciellt konstruerade skor som är avsedda att öka dragkraft och stabilitet. Många av dessa skor har utbuktningar som kallas calks som hjälper hästen greppet marken som han eller hon flyttar.

Gaited hästar, hästar som har speciella gångarter utöver skritt, trav, galopp och galopp, kan också bära särskilda skor för att förbättra sina naturliga gångarter. Några av dessa hästskor kan bli ganska komplicerad, särskilt om värdefulla resultat hästar. Tävlingshästar också bära unik, lätta skor som ökar sin dragning på spåret utan att tynga ner dem. En hovslagare kan också fungera med en veterinär för att utforma speciella skor för att hantera medicinska tillstånd. ett antal olika material kan användas för att göra en hästsko. Metaller som järn och titan är de vanligaste, men skor kan också göras av plast eller ens rawhide i vissa fall. För domesticerade hästar, skor är viktigt eftersom djuren lever under ovanliga förhållanden. Deras kost är inte lika rik på keratin som diet av vilda hästar, och som en följd av keratin i deras hovar är nedsatt, vilket gör deras hovar svagare och mer utsatta för sjukdomar. Vilda hästar kan också tillbringar mycket tid på hårt underlag, som kan skada ben i benen. P

Horseshoes tillämpas av en hovslagare, en yrkesman som är utbildad i anatomi av hästen och användning av hästskor. De hovslagare startar genom att dra varje gammal hästsko av och bedöma hälsa fötter medan putsningen överskott hoven material bort. Eftersom de inhemska hästar är inte alltid så aktiv som vilda hästar, deras fötter är inte naturligt slipas bort, och det är viktigt att trimma hovar för att kompensera för detta.

När hovar är trimmade och förberedda, kan hovslagare sätta nya skor på. Helst ska de hovslagare använda den heta skoning teknik, där skor värms i en smedja för att forma till den enskilda hästens fot. En hovslagare kan också anpassa formen av hästskon när det är kallt, då det är känt som kall skoning. När formade är hästskon spikar på foten, med spikarna går igenom tjocka keratin av hovväggen så att de inte skadar hästen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.