Vad är en gastropod?

En snäckor är en enda ventil (skal), mjuk arbetsföra djur som tillhör mollusk Stam. Snäckor, som också kallas univalves eller snäckor , är den största klassen tillhör mollusk familjen. Uppskattningar av hur många arter av snäckor, som lever i dag varierar från 65. 000 till 90. 000. Namnet snäckor härstammar från de grekiska orden gaster , som betyder mage och poda , som betyder fötter. Snäckor och sniglar, både sötvatten och saltvatten, och andra djur som gör ringlade snäckskal som Conches, havsöron, cowries och skålsnäckor tillhör gastropod klassen.

Den snäckor mest identifierbara fysiska kännetecken är dess "vridning" process. Under sin tillväxt och utveckling, den inre organ rotera 180 °, så att anus vandrar till strax ovanför snäckor huvud. Har antingen två eller fyra tentakler som används för sensorisk ändamål. Medan ett fåtal snäckor kan ha mer sofistikerade ögon, de flesta har enkla eyespots vid spetsen av tentakler som kan urskilja bara ljus och mörker. En annan funktion som utmärker en snäckor är dess ventrala eller muskulös mul-detta fot har en körtel som utsöndrar ett slem-liknande vätska som underlättar lättare rörelse. Även om de flesta sniglar inte har den karakteristiska skal, de flesta snäckor har spiral skal öppning på höger sida, gjord av ett horn-liknande eller kalkhaltiga material.

De flesta av oss kommer endast komma i kontakt med den typiska trädgården snigel eller skogssnigel, men nästan två tredjedelar av snäckor lever i vatten, både sött och salt. Normalt är gastropod växtätande, äter ruttnande växtmaterial, men några är faktiskt köttätande. De flesta har en radula, ett band-liknande tunga "system" som skär och tuggar djurens mat innan resa genom matstrupen. Inträngning snäckor suga vatten för att få fram mat och syre genom förskingring rör.

Mest vatten bostaden sniglar har gälar, men en del vatten och de flesta arterna land faktiskt har en lunga att andas syre. Trädgården sort snigel eller snigel är vanligtvis brun för tillämpningen av kamouflage, men några havet sniglar är färgstark, ruggig djur avsedda att blekna till en färgstark rev, eller varna rovdjur för en otäck sting eller giftiga kött.

Med så många olika arter av snäckor, finns det stora variationer i storlek. Sniglar kan vara allt från ,02 inches (<1 mm) till 30 inches (77 cm). Den största landlevande snäcka är Giant African Snigel, mäter närmare 16 inches lång (39 cm) och väger två pounds (900 g).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.