Vad är en fredsbevarande Lily?

Fredskalla, varav flera sorter av anläggningen Spathiphyllum är en mycket populär krukväxt. Det kan kallas garderoben anläggningen eftersom den behöver lite ljus, och faktum är bäst i svagt ljus områden i ditt hem. Freden lilja blommar varje par månader när den är frisk, producerar vita blommor med långa ståndare, som liknar en Calla Lily. En Fredskalla är en gemensam gåva till människorna på begravningar och minnesmärken, och skötsel av anläggningen kan försäkra er om en hälsosam Fredskalla år framöver. Den Fredskalla är tropiskt ursprung, och beroende på sort kan ha blad upp till en fot i längd (. 31 m). Lövverket är en djup, glänsande grön och anläggningen, när i blom, kan vara så lång som fyra meter (1,22). Plantan växer bra, och bör vara planterade om vartannat år eller separerade. Ju mer rootbound anläggningen blir i sin kruka, desto mer sannolikt kommer att kräva större mängder vatten.

vattna Fredskalla är vanligtvis ett debattämne. Många föreslår vattna växten en gång per vecka. Andra trädgårdsarbete experter menar att du bäst kan kontrollera vattenförsörjningen genom att se om marken är fuktig. Marken ska alltid känna fuktig, men Fredskalla bör inte sitta i en bricka med vatten. Du kanske vill tömma anläggningen facket extra vatten och definitivt vänta till vatten igen för en vecka när detta inträffar. Om du lägger märke till anläggningen, något hängande i lövverket också signaler om att anläggningen kan behöva lite vatten.

För att se blommande, trädgårdsarbete specialister rekommenderar gödsling anläggningen var 2-3 månader. Om Fredskalla vägrar att blomma, kan det vara rootbound, utsatt för utkast, eller kan vara för mycket ljus. Putsning överdriven lövverk också kan sporra en blomstrande cykel. Eftersom anläggningen inomhus det inte lockar vanligt skadedjur, även om enstaka Fredskalla kommer att ha ett kvalster angrepp. Du kan förebygga de flesta angrepp och sjukdomar i anläggningen genom att torka ner bladen efter några veckor med en fuktig trasa. Dessutom bör Fredskalla aldrig i temperaturer kallare än 40 grader F (4. 44 C) under någon längre tid.

Miljövänner har firat Fredskalla för sin förmåga att rena luften, bort kemikalier som formaldehyd och koloxid från luften. NASA genomfört en undersökning om krukväxter och namngav Fredskalla bland de tio anläggningar för avskiljning inomhus kemikalier och hålla luften "grönare. " Trots dess fördelar är Fredskalla inte för alla hem.

Växten är giftig. Förtäras av barn det kan orsaka munsår och kräkningar. En liten mängd blad tuggas av en hund eller katt är ännu farligare och potentiellt dödlig. Om du misstänker att ett barn eller djur har ätit Fredskalla, bör du kontakta gift kontroll omedelbart. För säkerheten för alla invånare i ditt hem, det tyder på att du inte hålla fred liljor om du har barn eller djur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.