Vad är en foxterrier?

En foxterrier är en liten svart och vit, eller brun och vit hund som ibland kallas Foxy. Dessa hundar, uppfödda ursprungligen 19th century England för att avslöja rävar när rävarna skulle försvinna in i sina hålor under jakt. Det finns egentligen tre raser av Fox Terriers: den Smooth Foxterrier, the Wire Fox Terrier och Toy foxterrier. Alla tre typerna av Fox Terriers är kända för sina energiska och nervös naturer.

The Smooth Foxterrier var den första rasen foxterrier utvecklas. De har hårda, platta, släta kappor och vikta öron. Dessa hundar sägs vara lättare att träna än Strävhårig foxterrier, men kommer ändå försöka dominera om de inte har ordentligt socialiserade som valpar. Smooth Fox Terriers kan även försöka dominera större hundar, så tidig socialisering är viktigt så att de vänjer sig vid olika djur och människor. Smooth Fox Terriers kan vara bra med barn, men bör övervakas av en vuxen, eftersom de kan knäppa när upphetsad.

Den Strävhårig foxterrier är mycket lik den Smooth Foxterrier, men behöver mycket mer grooming. En process som kallas "hand strippa" där de döda delar av pälsen dras ut för hand behöver göras några gånger per år. Wire Fox Terriers inte skjul inte naturligt själva. Den Strävhårig foxterrier bör införas för att grooming från ungefär tre månaders ålder och professionell trimning är ett alternativ. En del experter säger att Wire Tox Terriers ens kan bli mer aggressiva av naturen än Smooth Fox Terriers, och detta kan göra dem svårare att träna. Både Smidig och Wire Fox Terriers är energisk och behöver långa promenader och motion såsom att springa och leka med barn och andra hundar. Dessa hundar är alltid redo för grävning eller för en god jakt. De kan skälla ganska lite och är kända för att vara lojala och beskyddande.

The Toy Foxterrier utvecklades från Smooth Foxterrier liksom hundar som Min Pin, eller Dvärgpinscher och Chihuahua. Liksom slät Fox terrier, toy fox terrier behöver minimal grooming. The Toy Foxterrier har en längre nos och kortare svans än Smooth Fox Terrier. Toy Fox Terriers vill ofta göra tricks och är kända för att vara tillgiven och lekfull. Dessa små terrier sägs vara bra lägenhet hundar och bättre med äldre barn och vuxna än yngre barn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.