Vad är en fasan?

En fasan är en stor fågel i ordningen hönsfåglar. Fasaner är bland de mer välkända av fåglarna i denna ordning, som även omfattar höns, kalkoner och rapphöns, bland många andra. I vissa regioner i världen, fasaner prisade spel fåglar, och de är också upp i fångenskap som burfåglar och för köttets skull. Fasan är ett gemensamt erbjudande på menyn i Europa, och köttet kan ibland köpas genom specialitet slaktare.

Fasaner är bland de största av de hönsfåglar, och de kännetecknas av sin långa, flytande svansar, tung organ och långa halsar. Kvinna fasaner är ofta bedecked i väldigt ljusa, färgglada fjäderdräkt som anses mycket attraktivt av många fans av dessa fåglar, medan kvinnor tenderar att vara mer murrig färg. Liksom sina släktingar, fasaner kan vila och de gör i allmänhet roost på natten, men de tillbringar merparten av sin aktiva timmar på marken, repor genom gräs och löv för insekter, frön och små växter att äta.

Dessa fåglar har sitt ursprung i Asien, där det finns en lång kultur att höja och jaga fasaner. Fasaner kan ses i många verk av asiatisk konst, med många målare föredrar den mer färgglada män, och de långsamt arbetade sig över hela kontinenten till Europa och senare Nordamerika. Några anmärkningsvärda fasan arter är gyllene fasaner, ring-necked fasaner, grön fasaner, Gemensamma fasaner, vit-eared fasaner, och påfågel fasaner, bland andra, finns det omkring 35 fasan arter, alla sa.

Fasaner föredrar skogsområden, som huvudregel, med hjälp av buskar och träd för skydd mot vind och mot rovdjur. Fåglarna tenderar att leva i stora flockar som kallas wyes som övervakas av en enda FASANTUPP, lägger ägg i bon på marken. Även fasaner kan flyga, de kan bara flyga korta sträckor, tillgriper flygning endast när spratt. Oförsiktiga människor kan vara överraskad själva om de snubblar på en fasan, som fåglarna ökar explosivt från marken i en vridande rörelse samtidigt som en väckarklocka när de är rädda.

Fasaner är bland de mest jagade av spelet fåglar, med vissa regioner i världen med konserver och parker som avsatts speciellt för jakt. Seasonal skott är mycket populära i dessa områden, med gräddan av samhället oftast kommer att delta i fotograferingen, och fåglarna förvaltas av skogvaktare som håller ett öga på hälso-och populationsnivå av fåglarna. Skogvaktare också avskräcka tjuvjakt på fåglar under deras vård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.