Vad är en alligator?

en alligator är en köttätande reptil i familjen Alligatoridae, en gren av krokodiler ordning, Crocodilia. Det finns två levande arter av alligator i dag, finns i Nordamerika och Kina och den kinesiska Alligator övervägs hotade. Dessa krokodiler har ett ökänt rykte tack vare sin förmåga att ta ner bytet mycket större än de själva, och deras tendens att vara territoriella och mycket aggressiv. Både den amerikanska och kinesiska alligator har många drag gemensamt . De har kraftiga, muskulösa organ med långa, trubbiga nos fodrad med en formidabel samling av tänder. Dessa reptiler använder sina långa svansar efter balans, gripande byte med sina tänder och sedan kasta sina byten off-balance i en manöver som kallas "död rulla. " Till skillnad från sina närbesläktade kusiner, den sanna krokodiler, alligatorer saknar utskjutande nedre tänder, så när deras käkar är stängda, inga tänder syns.

Självklart, om du kommer tillräckligt nära en alligator att upptäcka det är inte en krokodil, kan det vara för sent. Alligatorer är mycket aggressiva köttätare, och de är övertygade om att äta ett urval livsmedel, från fisk till oxar. Deras tjocka, skyddar fjällande hud dem från eventuella rovdjur och deras skarpa hörsel gör att de kan höra byte från ganska långt håll.

Alligatorer föredrar att bo nära vatten, med jämna strandning sig att sola . De kommunicerar med hosta, morrar och andra vocalizations, med små alligatorer lever i grupper, medan större vuxna alligatorer lever ensamma. Kvinna alligatorer vanligen ansvarar för uppfödningen av unga, de handleder äggen medan de ruvar och lär barnet alligatorerna hur du navigerar i världen. Namnet "Alligator" kommer från det spanska el legarto , "ödlan. " American Alligatorer är formellt kallas Alligator mississippiensis , medan den kinesiska Alligatorer gå av A. sinensis . Båda arterna har historiskt varit jagas för sitt skinn, en värdefull källa av läder för lyxvaror, tillsammans med sina täta, magert kött. I Kina har jakt och kläms livsmiljö visade sig vara ett allvarligt problem för kinesiska Alligatorer.

Den Mississippialligator har blivit berömd i den amerikanska södern, där dessa varelser var gång stor spridning. American Alligatorer spelar faktiskt en mycket aktiv roll i våtmarkerna de lever, genom att skapa stora svackor i bankerna kallas gator hål. Dessa hål samla sötvatten, skapa en livsmiljö och en källa till vatten för andra djur i våtmarker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.