Vad är en Whirlpool?

bubbelpool är en roterande ström av vatten som skapar en karakteristisk virvel. Många myter och legender i havet har skisserat bubbelpooler, vanligen i situationer med stor fara för sjöfarten, och det finns ett antal berömda virvlar runt om i världen som utgör ett konsekvent och ofta. En särskilt stark whirlpool är känd som en malström, en av de mer anmärkningsvärda maelstroms är Moskenesstraumen, ett enormt nätverk av virvlar och virvlar utanför den norska kusten.

Flera saker kan leda till att det bildas en virvel . Vanligast är bubbelpooler orsakas av mötet den motsatta strömningar. När strömmarna är starka nog, kan de börja att linda runt varandra, vilket skapar en spiral av snabbt virvlande vatten. Bubbelpooler kan också orsakas av vindar, som kan orsaka ytan ström för att byta riktning och konsekvent bubbelpooler orsakas ibland av geografiska särdrag som styr flödet av vatten strömmar i en region. När folk hör ordet " whirlpool, "de visualisera vanligtvis en virvlande virvel av vatten som är kraftfull nog att sluka fartyg. De flesta bubbelpooler är inte alls kraftfull nog att förstöra fartyg, och många verkar nästan osynliga, med strömmarna i bubbelbadet flyttar under vattenytan. För att ett fartyg som skadas i en bubbelpool, skall flödet vara särskilt stark, och skeppet ovanligt liten eller sladdrigt.

Några markanta virvlar runt om i världen kan hittas på platser som Skottland, där Gulf of Corryvreckan utvecklas ofta en bubbelpool, tillsammans med Japan, där besökare kan se de berömda Naruto Whirlpool. Ett antal mindre bubbelpooler komma och gå längs kusterna i världen, och då uppstår i floder, sjöar och vattendrag liksom.

Eftersom varje förändring i nuvarande kan påverka navigering, många sjömän vill undvika bubbelpooler, särskilt om de är ansvariga för småbåtar. Även stora fartyg kan ofta passera genom en strömvirvel utan några större problem, kan små båtar hamna hugg om i bubbelbadet, och de kunde lida skada eller kastas ur kurs. Major återkommande bubbelpooler vanligtvis markerade i sjökort av detta skäl.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.