Vad är en Water Bug?

En vatten bugg är en typ av vattenlevande insekter. Ofta kallar ett gemensamt hus pest ett vatten bugg, men att fel är egentligen en stor typ av kackerlacka. Buggar i denna kategori kan tillhöra flera olika familjer, inklusive Ryggsimmare, Nepidae och Belostomatidae familjer. Vatten buggar är vetenskapligt klassificeras som tillhör Hemiptera ordning. Båtförare (Corixade), vatten Scorpions (Nepidae) och backswimmers (Ryggsimmare) är några av de mest välkända Waterbugs. Men ibland är namnet vatten bugg används för att hänvisa till jättelika vatten buggar (Belostomatidae) med undantag för dessa andra typer av fel.

Giant vatten buggar distansera alla andra vattenlevande buggar, komma in på mer än 4. 5 inches (11 cm) långa. Dessa fel är starka flygblad och har munnen delar kan piercing och suga. En bit från en av dessa fel kan vara allvarliga, eftersom de injicerar enzymer som bryter upp proteiner i sina offers kroppar. Förutom piercing munnar, har dessa felrapporter pekat näbbar på den nedre delen av huvudet, de också har vingar som bildar ett x-liknande mönster, som överlappar tillbaka del av sina bakkroppen. De äter fisk, fåglar och olika djur vatten.

Vatten båtförare är mycket mindre än jätten vatten bugg, mäter ca 1 /2 tum (1,27 cm) långa. De har långa, håriga ben som liknar båt årorna på baksidan delar av sina kroppar och breda, rundade huvuden försedda med stora ögon och ganska korta antenner. De har platta organisationer som är mer lång än bred. Deras färg är typiskt tråkig och flammigt, och de är ofta förväxlas med backswimmers eftersom de är formade på liknande sätt. Denna typ av vatten bugg simmar upp och ner och har vingar som är en ljusare nyans än benen, de äter växtmaterial, såsom alger.

Vatten skorpioner är lite större, på väg in till cirka 1 till 2 inches (2,5 till 5 cm) långa. Dessa vatten bugs likna landbaserade skorpioner och har svans som ser ut som piskor. Förvånande nog är dessa svansar andas faktiskt rör. De har frambenen som liknar en tång, som de använder för att fånga sitt byte, och de är köttätare, konsumerar olika damm djur. De levererar en ganska smärtsam, men det är inte lika farligt som ett bett från en vanlig skorpion.

Backswimmers är rovdjur som simmar upp och ner och har lång hind ben som de använder som åror. Deras kroppar är formade som båtar, och deras bakkroppen är formade som breda kölar. Deras undersidan är ljusare än sin kaross, kanske för att hjälpa i kamouflera dem när de simmar. De kan ge smärtsamma bett, och de vanligtvis äter röda mygglarver och larver. Denna typ av vatten bugg bedriver också en luftbubbla att andas i vattnet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.