Vad är en Tide diagram?

Tides definieras som regelbunden uppgång och fall havsvatten ovanför eller under medelvärdet havsytan. Beroende på var en person på jorden, och läget av jorden, månen och solen i förhållande till varandra, kommer tidvattnet varierar. Av denna anledning, de flesta delar av världen publicera tidvattnet diagram, i form av en liten tabell som beskriver de förväntade tidpunkter för ebb och flod genom dagen. Vanligtvis innehåller en flod diagram beräknade höjden på varje våg, tillsammans med tider för soluppgång och solnedgång, tillsammans med Månen och Månen ner. Genom att använda data i en flod diagram kan personer som arbetar med havet har säkrare och mer produktiva dagar. En riktig ebb diagram är en viktig navigationshjälpmedel, särskilt när manövrerande stora fartyg som ligger nära kusten eller i hamn. En felräkning på tidvattnet skulle kunna resultera i en katastrof som en kollision med en bro eller grundstötning. Seglare göra dagsutflykter, såsom fiskarna som går ut varje dag, har tidvattnet diagram som är relevanta för sina närområden för att hjälpa dem att avgöra när du ska gå ut och vart man reser. Större fartyg reser runt i världen ofta utnyttja datoriserad våg diagram, som kan visa data för alla platser i världen. P

Tidvatten orsakas av gravitationskraft från månen och solen på vattnet som omfattar jord. Eftersom synpunkterna från alla tre organisationer kan lätt beräknas, kan forskarna förutsäga tidvatten mönster för ett område och skapar en våg diagram. Flod diagram tar även topografin och regionens historia hänsyn och är en mycket specifik handling avsedd att användas i ett litet område. Generellt finns det fyra tidvatten en dag: två högvatten och två lågvatten. Variationen i höjd mellan tidvattnet beror på plats, årstid och astronomiska fenomen, ibland variationen är bara en dryg meter, medan vid andra tillfällen har det noterats att uppgå till 50 fot (15 meter). I de flesta fall kommer en flod diagram även ett diagram för att hjälpa läsarna att visualisera skillnaderna mellan tidvattnet.

Vanligtvis en flod diagram kommer att offentliggöras för allmänt region med en förteckning över korrigeringar för specifika områden i fronten. Till exempel kan du behöva lägga till eller dra ifrån minuter till tid för att få en korrekt uppskattning av när ett hög-eller lågvatten kommer inträffa. Dessutom kan det finnas variationer i höjd, vilket också anges i den regionala rättelser. När du läser en ebb diagram för en region, först kontrollera om du behöver göra korrigeringar och öppna den sedan till den aktuella dagen. Göra de anpassningar som behövs för en noggrann läsning, och planera din dag därefter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.