Vad är en Star Stone?

En stjärna sten är en ädelsten som har slipats och polerats på ett sätt som tar fördelar av naturliga inneslutningar i stenen som skapar en mycket distinkt stjärna mönster när ljus reflekterar från stenen. Många star stenar safirer, även rubiner och många quartzes kan förvandlas till stjärna stenar. Dessa stenar har historiskt setts med intensiv vidskepelse, och de har också varit mycket uppskattad tack vare sin sällsynthet.

För att en sten som ska poleras till en stjärna sten, måste den ha en unik uppsättning inneslutningar som ibland kallas "nålar" på grund av sin finhet. Sådana inneslutningar kan förstöra en sten, beroende på hur det hanteras och polerade, och Star stenar kräver särskild försiktighet vid polering att se till att de kommer väl ut. När stenen är polerat på rätt sätt och placeras i ljuset, inneslutningar fånga ljuset och den visas, skapa en lysande rayed stjärna. P

Star stenar är alltid klippa i Cabochon form, vilket innebär att de är slipade och polerade platt, inte mångfasetterade. Cabochons har vanligtvis ett platt tillbaka för att göra dem lättare att ställa. En av de mest kända stjärna stenar är stjärnan i Bombay, en massiv Cabochon som ägdes en gång av skådespelerskan Mary Pickford. Stenen är för närvarande på displayen i Smithsonian Museum, om du är intresserad av att se en första sats exempel på en stjärna sten.

Fastigheten som stjärna stenar uppvisar kallas asterism. Asterism kan ta sig många uttryck, från en enda rad stryks ut över en sten till ett komplext mönster med en mängd strålar. Som en stjärna sten förs in i ljuset och flyttade, kommer mönstret av eftertanke förändring, vilket gör att stjärnan för att sakta över stenen. Särskiljande rayed mönster kommer också att vara präglat av den djupa färger och nyanser av sten.

Eftersom Star stenar är så annorlunda och fantastisk på egen hand, de flesta av dem återfinns i mycket enkla inställningar som understryker stjärnan design. Inställningarna är utformade så att de inte skymmer mönster stjärna, och om andra stenar används i inställningen, så är de oftast blygsam, så att de inte dra uppmärksamheten från fokus för bit. Många star stenar är ganska stora, vilket gör dem lämpliga för halsband, broscher, och tunga armband.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.