Vad är en Skunk Ape?

Också känd som "Stink Ape", är Skunk Ape en tvåbent, apliknande varelsen som liknar en Bigfoot eller Sasquatch. Det sägs att bebo myrar i sydöstra USA, främst i Florida Everglades. Den Skunk ape fick sitt namn från den dåliga lukten som sägs avger, som har jämförts med vätesulfid eller ruttna ägg. Vissa människor spekulera detta beror på Skunk ape påstås gör sitt bo i övergivna alligator hålor och grottor som ofta är fylld med ruttnande djurkadaver och träsk gas.

Rapporter från Skunk Ape började cirkulera på 1960-talet och eskalerat under 1970-talet, då flera ögonvittnen rapporterade liknande historier att ha skymtar en stor, hårig Hominid väger över 450 lbs (204 kg) och stående i sex till sju feet (ca 2m) hög. Det nya millenniet har sett en ökning av rapporterade Skunk Ape observationer, inklusive vittnen som påstår sig ha blivit slagen i huvudet med en pinne av varelsen, skymtade det skulking längs vägarna klänger stulen säd, eller ens sett den falla genom taket en timmerstuga vid dykning genom ett fönster för att fly.

Kanske det starkaste beviset för att stödja Skunk Ape existens är Myakka Fotografier som skickas anonymt till Sarasota Sheriff's Department 2000. De två bilderna visar en klumpig, apliknande varelse som omfattas av glänsande, rödbrun päls med botten tänder exponeras på en morra. Ett brev följde med bilder från en kvinna som påstod sig ha fotograferat varelsen i närheten av sin bakgård där det påstås returneras för tre nätter i rad och stal äpplen ur en skäppa på hennes veranda. Kvinnan trodde varelsen vara en förrymd orangutang, och trots att polisen skickade flera gånger för att undersöka, varelsen var borta när de anlände. Kryptozoologi expert analyserade Loren Coleman fotografierna och konstaterade att de visar detaljer som gula hundar, linjer pannan och fingernaglar.

Skeptiker av Skunk ape existens pekar på faktum att ingen av de rapporterade observationer av djuret har kommit från någon av de skogvaktare som regelbundet patrullerar Floridas stora, naturliga skogar och skulle vara den mest sannolika vittnen. Skeptiker noterar också de pengar som genereras genom att permanenta Skunk Ape legend, särskilt av de som kör på vägarna Skunk Ape souvenir står, som också råkar vara en av varelsens påstådda ögonvittnen. Den Bigfoot Field Researchers Organization (BFRO) ingår också i den påstådda ögonvittnen som påbörjat en Florida Skunk Ape expedition under 2008, varav 30 entusiaster betalade $ 300 US dollar varje delta i.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.