Vad är en Shih-Poo?

En Shih-Poo är en typ av blandad ras hund. Det är en blandning av Shih-Tzu och pudel. Shih-Poo är inte erkänd som ras av hund. De är dock korsade avsiktligt för att få söta hundar som är allergivänliga kvaliteter och en önskvärd nivå av intelligens och kraft.

Liksom med blandad ras hund, kan utseendet på Shih-Poo varierar. Shih-Poo kan ärva en kombination av egenskaper från sina föräldrar. Shih-Poo har normalt en lång rock, men håret kan vara rakt, vågigt eller poodle-liknande lockigt. Shih-Poo kropp är uppbyggt ungefär som det föräldrar, oftast, dess bygga är något av en gyllene medelväg mellan de två. Hunden väger normalt ungefär 10 pounds.

Shih-Poos kan vara en färg eller en kombination av färger. Shih-Poo har skjul inte mycket och ska putsas på månadsbasis. Detta bidrar till att hålla sin långa rock från materia. Regelbunden tandborstning är också en bra idé, eftersom det bidrar till att hålla hundens hår rent och fritt från fula trassel. Shih-Poo sägs kräva lite bad, eftersom det är naturligt rent.

Shih-Poo, liksom andra hybrider, är i regel friskare än rasrena hundar. Kraftfullare också, det Shih-Poo är mindre sannolikt att ha genetiska sjukdomar. Med rena raser och inavlade hundar, är det tvärtom och dessa hundar är oftare drabbade med genetiska sjukdomar. När du är i god hälsa, Shih-Poos kan leva till ca 14 år gammal.

Shih-Poo är typiskt glad, lekfull och mild. Dessa hundar längta och njuta av uppmärksamhet och kärlek från människor. De samexisterar ofta bra med andra husdjur, inklusive katter och andra hundar. I de flesta fall, Shih-Poos komma bra överens med barn. De är dock kända för att bli lysande om de retade.

Shih-Poo tenderar att göra bra med lydnadsträning. Dessa hundar har även möjlighet att lära sig knepen med lätthet. Tack vare intelligens av Shih-Poo, inbrott är ganska enkel.

Shih-Poos, liksom andra hybrider, är för närvarande inte erkänns av välkända kennelklubbarna . Men vissa tror att de kan igenkännas en dag på grund av sin popularitet. Denna brist på erkännande har inte hindrat folk från att köpa dem, men liksom Shih-Poos är en favorit bland många hund älskare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.