Vad är en Sea Arch?

Ett hav Arch är en naturlig båge eller bro av sten som har skapats genom processen av mark, vind, vatten eller erosion. Naturligtvis är en naturlig båge ofta beror på en kombination av olika typer av erosion. Ett naturligt valv eller naturlig brygga är en formation av sten som innehåller en passage sätt i dess nedre hälft.

ofta mycket, bågar görs av mötet mellan två typer av sten. Berget längst upp i valvet, som utgör bron är gjord av en hårdare typ av rock än vad som finns på botten. Om bottnen Rock är en mjukare typ av sten, kommer det att urholka bort snabbare, vilket lämnar efter sig en båge.

Natural broar form vanliga där klippor möter havet. I detta fall är de formationer som kallas "sea valv. " Ett hav valv skapas när den naturliga eroderande krafter vattnet bryter igenom en bit av rock och efterlämnar en båge. Vatten, trots allt, är en av de mäktigaste krafterna på vår planet. Har makt att förstöra städer, som tragiskt nog gjorde med orkanen Katrina. Den har också befogenhet att göra fantastiska skulpturer i jorden, exempelvis Grand Canyon och några av de mer majestätiska havet valv.

Beautiful havet valv finns över hela världen. Fanns ett hav båge som kallas "London Bridge" i Victoria, Australien som har, tyvärr, kollapsade. Andra hav valv är Durdle dörren och Stair Hole vid kusten i södra England. Om du är ett hav valv eller naturlig brygga entusiast, bör du ta dig på en resa till Natural Bridge National Monument i Utah. Denna nationella monument dragen den andra och tredje största land broar i världen.

Ett hav Arch är ofta en tidigare grotta. I många fall, en kalksten grotta full av sinkholes börjar kollapsa, lämnar bakom det som förr var grottan. Denna gamla entrén blir då ett hav båge. Eftersom varje havet Arch är ett resultat av erosion, kommer många av dem kollapsar så småningom som Australien är London Bridge. Beroende på ålder och struktur i ett hav valv, kan de ser robust och evigt eller svagare, på väg att falla in på sig själva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.