Vad är en Schnoodle?

En Schnoodle är en hund som är en hybrid, eller korsas av en schnauzer och en pudel. En Schnoodle är en godkänd hybrid av American Canine Hybrid Club (ACHC). En Schnoodle behöver inte vara 50% pudel och 50% Schnauzer, men kan vara en multi-generation kors. Eftersom genpoolen är allmänt blandas i korsningsavelsprogram, hybrider såsom Schnoodle är mindre troligt än renrasiga hundar att ha en genetisk störning. Med tiden korsningsavelsprogram kan "ras ut" vissa egenskaper hos hundar som utgjutelse. Till exempel är både Schnauzer och Poodles känd för att inte sprider, så en Schnoodle är ännu mer sannolikt inte att kasta. Men när raser med olika egenskaper kombineras, kan inget karakteristiskt garanteras.

Purebred hundar är mer förutsägbara, eftersom de har fötts i överensstämmelse med en hundras över generationer. Varje ras har samma grundläggande egenskaper för hur de kommer att se ut, vad deras jakt kompetens att vara, vad deras temperament kommer att bli och hur de ska interagera med barn, främlingar och andra hundar. Den Schnoodle, som ett kors ras, kunde ta mer efter Schnauzer sidan eller mer efter Poodle sidan. Schnauzer och Poodles ser helt olika, men deras temperament är ganska lika. Både Poodle och Schnauzer tros vara intelligenta, tillgivna och gillar att vara med sina mänskliga följeslagare. Både Poodle och Schnauzer kan vara hög överspänd och bark mycket och ofta tros vara bäst med äldre, snarare än yngre, barn. En Schnoodle är därför mycket sannolikt har samma personlighet egenskaper. Men miljö och hur mycket en hund är socialiserade också göra en stor skillnad i deras temperament.

en pudel har mer rundade funktioner än en Schnauzer samt en curlier kappa. En Schnauzer är ofta mycket kvadrat-featured, med en squarish kropp, och kvadraten skägg. Därför en Schnoodle kunde se mer ut som en schnauzer eller mer som en pudel, eller som en kombination av båda. En Schnoodle är inte en mutt, eftersom en mutt är en hund av okänd blandraser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.