Vad är en Red Panda?

Den röda pandan är en av vår dyrbara hotade arter. Med bara ca 2500 kvar i världen, år 1996, lades den röda pandan på den internationella utrotningshotade arter lista. Deras naturliga fiender är snöleopard och den gula hals mård (vessla). Men med jakt och fragmentering av livsmiljöer, deras största hotet är människan. var Röda panda först registreras av 13-talet Chou dynastin. De kallades Wah , speglar ljudet de gjorde. Lokalbefolkningen kallade dem för poonya som översattes senare som "Panda. " är den röda pandan också känd som Firefox, firecat, röd katt bär och mindre panda. Det är från Ailurus fulgens ( "lysande katt") arter. Deras klassificering har varit förvirrande forskare i årtionden eftersom de bär starka drag av både panda och tvättbjörn. Den röda pandan fick äntligen sin egen unika familj klassificering i den 21: a århundradet som Ailuridae.

påminner om en tvättbjörn, är den röda pandan i genomsnitt 2 fot (60 cm) i längd, plus en lång 1,5 -fot (46 cm) svans. Den genomsnittliga vikten är £ 12 (5 kg) och kan få så stora som £ 20 (9 kg). Den röda pandor har en slående utseende, deras röda kropp separerar ansikte och svans som transporterar den berömda svarta och vita ränder ringar av tvättbjörn. Deras märkning gör det möjligt för dem att smälta väl in i deras miljö där röda mossor och vita lavar växer på träden.

Liksom jättepandor, har de långa vita morrhår och en extra "tumme", vilket är en utvidgad ben på handlederna och stöd i gripande. Den röda pandan är en duktig klättrare och spenderar den mesta av sin tid i träden. Han kommer bara ner till foder för livsmedel. De är mestadels nattaktiva och blir mest aktiva i skymningen och gryningen. Den röda pandan är bosatt tillsammans med jättepandor på hög höjd, svala klimat av bambu skogarna i Bhutan, södra och centrala Kina, Himalaya, Burma och Nepal. I Indien är det staten djur Sikkim, och har status av Darjeeling internationella festivalens maskot. Dessa växtätare äter främst på bambu blad och skott. Honorna kan äta upp till 200. 000 blad per dag. Att komplettera den minskande bambu träd, äter röd panda ibland ekollon, bär, blommor, olika små växter och svampar, små fågelägg och insekter. De har även varit känt att äta små djur som gnagare eller fåglar.

Honorna bär sina ungar under senvåren och försommaren efter en dräktighet period på ungefär 135 dagar. De sammanställa häckar i ihåliga träd eller en sten spricka där de producera en till fyra ungar, och kvar hos dem för de första 90 dagarna exklusivt. Hanarna har ingen roll i anskaffandet av de unga. Den unge kvar nära sin mamma för de första sex till sju månader vid vilken tid som modern kommer att börja sin nya brunst. Den röda pandan når vuxen storlek som det första året och bli sexuellt aktiva med 18 månader. Deras livslängd i fångenskap är normalt 8 till 10 år, men de har varit kända för att leva upp till 17,5 år. I naturen är deras livslängd 8 år. Den röda pandan är blyg, tyst och med undantag för parning och häckade, lever ett ensamt liv.

sin lummiga päls är till nytta för den röda pandan i kallt klimat de lever. De har lång, mjuk, vacker rödbrun päls som täcker hela kroppen, inklusive deras fötter. Deras svans är funktionell för att hålla balansen i de höga träden och används som en filt för att hålla dem varma under de kalla månaderna.

Sedan 1986 har flera avelsprogram har inrättats i Indien. The Darjeeling Djurparken har varit mycket framgångsrik i avel och återlämna unga till naturen. De infogar ett elektroniskt mikrochip i minderåriga när de släpps. Efter en 6-månadersperiod med att spåra dem, kommer de att ta bort marker i den framgångsrika gruppen och ge dem möjlighet att fortsätta sitt naturliga liv. För dem som verkar ha svårt återvänder de dem till säkerheten i djurparken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.