Vad är en Queen Bee?

En bidrottning är den enda äggläggande medlem i en bikupa med bin. Hon inte utöva någon makt över en bikupa av bin. Istället använder hon sig någon makt hon har att besegra utmanaren jungfru drottningar att utveckla under sin "regeringstid" ett till två år. The Queen Bee utvecklas annorlunda än surret bin i en koloni. Innan kläckning hon utvecklas i vad som kallas en drottning cell. Hon är också utfodras på olika sätt, får drottninggelé, ett sekret som gjorts på krönet av unga binas huvuden. Eftersom drottningen matas drottninggelé uteslutande, utvecklar hon full sexuella egenskaper som inte finns i drone bin. En bidrottning är lätt att känna igen utanför en bikupa. Hennes kropp är långt mera långsmala än de andra bina i kolonin. Liksom, kommer hon kvar i bikupa efter parning med flera drönare, och hennes viktigaste uppgift är att hålla kolonin vid liv genom att lägga ägg. Hon är den enda medlemmen i bikupa för att kunna lägga ägg, cirka 2000 per dag i en hälsosam bidrottning. En bikupa som förlorar sin bidrottning och inte har en ersättare kommer snabbt dör.

Överlevnad av en enda bidrottning innebär stor fara till Kupan. Den bidrottning måste lämna bikupor och para sig med drönare för att hålla reproducera ägg. Om du av någon anledning denna parning processen stoppas, till exempel i mycket dåligt väder, så att avvecklingen är dömd.

Vanligtvis lämnar enda bidrottning bikupor när bina svärmar, som för de flesta bin är en gång årligen. Endast de afrikanska hybrid eller Killer Bee svärmar på ett mer konsekvent sätt. Den afrikanska bin är den enda biet att kunna producera ägg från andra än en drottning, se deras dominans som en art i en redan konkurrensutsatt binas värld. Den bidrottning också sörjer sin dominans genom att utsöndra ett ämne som andra bin slicka bort henne. Detta ämne undertrycker tillväxten, så att andra bin inte blir könsmogna. I vissa fall, där flera drottningar existera inom en bikupa, kommer en bidrottning semester under den svärm att etablera en koloni. Särskilt om bidrottning är lite äldre, kanske hon föredrar en mindre konkurrenskraftig bikupa, eftersom en stund hon vill bli fri från mordförsök av andra bidrottningar.

Vägen till monarkin för bidrottning liknar några av monarkier i det förflutna. Emerging Queens måste sting och döda en befintlig drottning för att bli en bidrottning för en bikupa. De måste också undanröja sina konkurrensen från andra jungfruliga drottningar tillväxtmarknader samtidigt. Det är som påminner om Tronföljdskrig i monarkier i Europa, bara det är vanligtvis prospektering drottningen som måste engagera varje mord. Denna process kallas supersedure.

I fångenskap bisamhällen, kan biet bönder genväg processen för supersedure genom att ta bort en bidrottning från befolkningen eller genom att skära av en henne bakbenen, vilket gör äggläggning omöjligt. Detta ger Virgin drottningar möjlighet att snabbt angripa drottningen och ersätter henne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.