Vad är en Pixie Bob?

En pixie bob är en ras av katt som är mycket sällsynt och unik, eftersom det är tänkt att ha vilda Bobcat arv. Carol Ann Brewer i Washington State krediteras med att utveckla pixie bob rasen genom parning tamkatter med vilda Bobcats. År 1995 godtogs pixie bob rasen av The International Cat Association (TICA), världens näst största katt registret, när det registrerades av Brewer. Under 1999 Nordamerika Cat Fancy Tidningen skisserat en pixie bob på omslaget. P

Idag pixie bob anses fortfarande vara en ganska ovanlig kattras. Flesta pixie bob uppfödare är fortfarande ligger i nordvästra USA trots att rasen blir mer populär i hela världen, exempelvis i Sverige. Pixie bobs är stor, muskulös och har oftast ett ansikte som påminner mycket om en Bobcat. Många av dem är också poly eller polydactyl vilket betyder att de har extra tår än en tamkatt. Regelbundna tamkatter har fyra tår på varje främre foten och fem tår på varje bakre foten, medan Pixie Bob kunde ha upp till sju tår på varje fot.

Medan pixie bobs deltar i visa kretsar måste ha knyckte svansar , en icke-show pixie bob kunde ha en längre svans. Coat färger för pixie bob är i en rad Browns från gyllengul till rödbrun. Coat mönster kan vara fläckiga eller randiga. Pälsen är en dubbel typ med en tjock underull och Pixie Bob päls kan vara antingen korthårig eller av medellängd. Eye färger för pixie bob innehålla guld, gröna och gyllenbruna.

Några pixie bobs har känt att tränas att gå i koppel och många anses har hund-liknande beteenden som njuter resa med sina ägare. Generellt sett är pixie bob sägas vara en intelligent, lugn ras som tycker om att vara omkring deras ägare. Det är viktigt att notera att pixie bobs inte är ren kompaktlastare och parades vara inomhus huskatter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.