Vad är en PUFFORM?

En PUFFORM är en stor, trögflytande afrikansk huggorm finns i de flesta områden i Afrika, utom vissa kustområden. Den PUFFORM är av arten Pufform , få sin gemensamma namn eftersom det puffar själv ut för att se större när det är häpnadsväckande. Den PUFFORM kan också spela död, men när den rörde på något sätt det oftast slår väldigt fort.

De flesta dödsfall till följd av ormbett i Afrika orsakas av PUFFORM. Detta giftormar är inte aggressiv såvida provocerade, men problemet är att den tenderar att bebo stigar och områden där människor kan trampa på dem av misstag. Den PUFFORM strejk kan vara så snabb att den skadelidande har inte tid att hoppa tillbaka ur vägen. Det gillar speciellt att framföras på gångbana på natten. Det PUFFORM inte behöver spole för att strejka och oftast inte ens ser ut som den kommer att slå, när plötsligt den gör i en snabb och hård sätt. När slående kan PUFFORM huvud riktas mot marken och kroppen kan börja blåsa upp sig. Det är vanligtvis en mycket långsam orm, utom när den träffar.

Den PUFFORM har ett solenoglyphous system gift leverans, vilket innebär att giftet levereras till offret genom ihåliga huggtänder. Ett bett av PUFFORM kan vara dödlig. Puff tilläggsfunktioner är kända för att ge en smärtsam som orsakar extrem svullnad. Kramper och andningssvårigheter kan och dödsfall kan inträffa inom några dagar efter bettet, upp till ca fyra dagar.

Mest PUFFORM kvinnor har omkring 20 till 40 levande ungar per kull, men vissa puff huggormar har ställt poster med kullar upp till 156 levande ungar. De nykläckta ungarna föds med förmåga att döda. Den V-formade märkningar gör PUFFORM igen. Bakgrunden färger varierar mellan olika nyanser av gult, brunt och orange. Den PUFFORM anpassar sig väl till både öken klimat och mildare, regniga klimat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.