Vad är en Meat Bee?

Ett kött bee är inte ett bi alls, men en geting från antingen Vespula eller Dolichovespula släkte. Kött bin är också känd som "hvepse," särskilt i USA. Utanför Nordamerika är de som oftast hänvisas till som "getingar. " Människan och hvepse ofta kontroversiella relationer, eftersom dessa getingar kan vara ganska aggressiv om att försvara sitt territorium.

uttrycket "kött bee" är en hänvisning till det faktum att dessa getingar foder i första hand på andra insekter. I själva verket kan de vara ganska fördelaktigt som grannar, eftersom de äter ett sortiment av skadeinsekter. De kommer också att rengöra om de finner kött liggande, eftersom många picnickers har lärt sig. Under hösten, när getingar behovet av att lagra upp energi, kan de också rensar på söta drycker och frukt för socker.

bin och getingar är nära släkt, men de är mycket olika varelser, trots att de liknar nog för vissa personer att hänvisa till getingar som bin. En av de viktigaste skillnaderna mellan getingar och bin är att bin har utvecklats att livnära sig på nektar och pollen, medan getingar äta en varierad kost, beroende på art. När det gäller kött biet, människor i första hand sysslar med potential för smärtsamma stick som kan handhas av ett näste av uppretade getingar i självförsvar.

A kött bi bo börjar med en drottning, som overwinters i en skyddande kokong. Hon tar över antingen ett djur håla, eller börjar bygga ett bo mycket nära marken. Kolonin växer långsamt, ibland uppnå en storlek på 1,500 individer, och på vintern dör kolonin bort med svalt väder. I tempererade klimat, kan en kött bee bo uthärda genom vintern, växer ännu större nästa år. Dessa sociala getingar är farliga för människan, eftersom människor ofta blunder i sina bon, och getingar svara med sveda i självförsvar. För personer med allergier på getingstick, kan detta vara ganska farligt. För alla andra, sticker är smärtsamt och irriterande, och de kan ibland orsaka medicinska problem om någon är stucken av ett stort antal getingar. Getingar kommer också stinka gånger, snarare än bara en gång, så efter att komma bort från en geting bo, är det en bra idé att klä av och dusch för att ta bort getingar från kroppen.

bör köttet bee inte förväxlas med papper geting, en annan social geting som ofta lever nära människor. Paper getingar bygger bon kamrar från ett material som är väldigt lik papper, vanligtvis välja höga platser såsom träd och takfot för att bo i. Dessa getingar är mycket mindre aggressiva, om de inte är störda, och några insekter experter rekommenderar att lämna dem som de är, snarare än att försöka utrota dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.